СБУ не пустила в Україну діячів російської “оборонки”

 

Служба безпеки заборонила в’їзд в Україну чотирьом керівникам одного з підприємств військово-промислового комплексу Російської Федерації. Вони прямували в гості до української компанії в Миколаєві, яку раніше “забанили” за співпрацю з російською “оборонкою”.

Як повідомляє прес-центр СБУ, в листопаді 2015 року оперативники спецслужби викрили незаконну діяльність миколаївської фірми, що спеціалізувалася на розробці конструкторської і технологічної документації для кораблів ВМФ та Прикордонної служби ФСБ Росії.

СБУ оголосила директору та головному конструктору установи в Миколаєві офіційні застереження “про недопустимість порушення чинного законодавства щодо відсутності дозволів Державного експортного контролю на право вести за кордоном військово-технічні роботи”.

При цьому до миколаївського підприємства були застосовані санкції. Функціонування фірми фактично було припинено.

Натомість керівництво російського підприємства ВПК в місті Отрадне Ленінградської області продовжило спроби залучити українських фахівців до роботи. Зокрема, росіяни мали намір особисто прибути до Миколаєва для узгодження деталей можливого поновлення взаємодії із колишніми партнерами.

“Наразі, після заборони в’їзду в Україну представникам російського ВПК, будь-яка співпраця між сторонами остаточно припинена”, – повідомили в СБУ.

Читайте також:
Майже вся українська “оборонка” подолала критичну залежність від Росії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна