ЄС завершив ратифікацію асоціації з Грузією

 

Рада Євросоюзу  із закордонних справ прийняла рішення про завершення процедур щодо ратифікації угоди про асоціацію Грузія-Євросоюз. Як повідомляється, угода набуде чинності 1 липня, пише “Грузія Online“.

Як заявляють в МЗС Грузії, це, після підписання угоди про асоціацію, ще одна важлива дата в історії відносин Грузії і ЄС, оскільки угода про асоціацію вже офіційно стане основною правовою рамкою, що визначатиме співробітництво з Євросоюзом.

“Процес політичної асоціації та економічної інтеграції Грузії, який передбачає запровадження європейських політичних, торговельно-економічних, соціальних і правових стандартів, незворотній і йде повним ходом”, – зазначили у МЗС Грузії.

Угода про асоціацію ЄС-Грузія була підписана 27 червня 2014 року, в тимчасову дію була введена з 1 вересня 2014 року.

“…З 1 липня Грузія вже офіційно й повномасштабно почне абсолютно новий етап відносин з Євросоюзом. Ми глибоко впевнені, що угода про асоціацію є найважливішим кроком на шляху розвитку, безпеки і об’єднання Грузії і реальною правовою підставою для європейських перетворень. Відповідно, це є нашою інвестицією в майбутнє Грузії і потужним стимулом для реформ”, – сказано в заяві МЗС Грузії.

Читайте також:
Україна наполягає в Брюсселі на “трьох ні” щодо угоди про асоціацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна