Вирок російським ГРУшникам набув чинності

 

Вирок російським ГРУшникам, капітану Євгену Єрофєєву та сержанту Олександру Александрову набув чинності, пишуть “Українські новини“.

У понеділок, 23 травня, минув 30-денний строк, протягом якого можна було подати апеляцію.

Оскільки перекладену російською мовою копію вироку було вручено засудженим 22 квітня, то саме з цієї дати відлічувався строк для оскарження.

Суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років з конфіскацією майна.
До 23 травня ні адвокати підсудних, ні потерпіла сторона, ні прокуратура не подали апеляцію, і в такий спосіб вирок набув чинності.

Відповідно до вироку, суд визнав Єрофєєва та Александрова винними у веденні агресивної війни, сприянні діяльності терористичної групи й у здійсненні теракту.

При цьому суд виправдав їх і зняв обвинувачення в контрабанді зброї та незаконному поводженні зі зброєю і боєприпасами, а також у порушенні порядку в’їзду на тимчасово окуповані території України.

Також суд зарахував 1 день попереднього ув’язнення як 2 дні основного покарання, тобто Єрофєєв і Александров відбули вже майже 2 роки ув’язнення.

Крім того, із засуджених суд ухвалив стягнути вартість проведених експертиз у розмірі 12 962 гривні з кожного.

Єрофєєв і Александров були затримані силами антитерористичної операції під час бою біля селища Щастя (Луганська область) 16 травня 2015 року.
Під час цього зіткнення загинув український військовий Вадим Пугачов.

Тепер Єрофєєв і Александров заявляють, що не є діючими військовослужбовцями збройних сил РФ і стверджують, що перебували в лавах “народної міліції” самопроголошеної “Луганської народної республіки”. Хоча раніше вони повідомляли про свою службу в лавах ГРУ ГШ ЗС РФ.

18 квітня президент Порошенко провів переговори з Путіним щодо ймовірного обміну незаконно засудженої в Росії української військової Надії Савченко на ГРУшників. Згодом Порошенко заявив, що обмін Савченко на ГРУшників може відбутися “протягом декількох тижнів”.
Щоб прискорити бажаний обмін, адвокати Єрофєєва й Александрова оголосили, що не подаватимуть апеляцію на вирок.
Наприкінці квітня федеральна служба виконання покарань Росії приступила до збору документів, необхідних для екстрадиції Савченко в Україну.

 

Читайте також:
Пошук груш Захист ГРУшників може подати апеляцію на вирок, адже немає обміну на Савченко

Засуджені ГРУшники відмовилися подавати апеляції. Обмін на Савченко наближається

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна