У штабі АТО озвучили чисельність бойовиків ОРДЛО та російських окупантів

 

Чисельність особового складу 1-го та 2-го армійських корпусів ЗС Росії на Донбасі, або так званих “армій ДНР та ЛНР”, складає близько 32,5 тисячі осіб. Про це повідомив на прес-конференції в Краматорську начальник прес-центру штабу АТО полковник Роман Драпак.

За словами представника штабу АТО, в цих угрупуваннях може нараховуватися понад 450 танків, близько 830 бойових броньованих машин, до 550 одиниць артилерійських систем, до 200 одиниць РСЗВ (ракетних систем залпового вогню), більше 410 одиниць засобів протиповітряної оборони.

За інформацією української розвідки, угруповання збройних сил Росії вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України становить 16 батальйонних та 8 ротних тактичних груп загальною чисельністю (з урахуванням кримського міжвидового угруповання ЗС РФ) 34600 військовослужбовців.

За повідомленням прес-служби штабу АТО, російське угруповання вздовж кордонів нараховує: танків – до 257; ББМ (БМП, БТР) – 1102; артилерії – 285; РСЗВ – 151; тактичних ракетних комплексів “Точка” – 4; літаків – 461; вертольотів – 303; бойових кораблів – до 30; підводних човнів – 4.

Із них на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей розгорнуто 9 батальйонних та 6 ротних тактичних груп, загальною чисельністю 6,51 тис. військовослужбовців.

Читайте також:
Бойовики ОРДЛО переформовані на зразок ЗС Росії та керуються російськими офіцерами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна