У “ДНР” вже не виключають участі в їхніх виборах “українських бандерівців”

 

Ватажок терористичного угруповання “ДНР” Олександр Захарченко хоче провести в окупованому Донецьку “праймеріз” перед місцевими виборами. Про це пише сайт сепаратистів “ДАН”.

У повідомленні зазначено, що Олександр Захарченко “оголосив праймеріз після зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим”, зустріч відбулася в неділю ввечері (22 травня) в Донецьку.

Повідомляється, що Сурков “схвалив ідею праймеріз і збирається рекомендувати її реалізацію і в “ЛНР”.

Захарченко припустив, що вибори можуть відбутися в кінці цього або в першій половині наступного року.

“Нам потрібні сильні кандидати, здатні перемогти демагогів і олігархів, яких київський режим надішле обманювати наш народ. Для відбору найсильніших кандидатів нам і потрібні праймеріз. Ми перемогли бандерівців у війні, переможемо їх і на виборах…” – заявив ватажок бойовиків.

Ватажок “ДНР” заявив, що праймеріз у Донецьку проводитимуть у вересні й жовтні, і якщо вони пройдуть успішно в Донецьку, їх організовують в інших великих містах.

При цьому Захарченко знову “категорично відкинув введення міжнародної збройної місії в “ДНР” для забезпечення безпеки виборів”.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявляв, що не виключає проведення місцевих виборів на Донбасі навіть у цьому році, але лише в разі виконання необхідних умов, передбачених Мінськими домовленостями.
Порошенко підкреслював, що проведення виборів можливе тільки після того, “коли буде гарантовано безпеку, коли буде припинення вогню, коли віддадуть заручників, коли ми заведемо [поліцейську] збройну місію [ОБСЄ] і ця місія стане не тільки на лінії зіткнення, але й на кордоні”.

Раніше ватажки “ДНР” і “ЛНР” висловлювалися проти участі українських партій у виборах в окупованих районах Донбасу.

Читайте також:
Ватажки “ДНР” і “ЛНР” виступили проти спроб України “руками ОБСЄ захопити Донбас”

У “ДНР” назвали умови повернення в Україну

Сурков їде в Донецьк із мільярдом рублів від Кремля, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна