Найбільший за рік артобстріл Авдіївки – це “екзамени студентів з Росії”, – блогер

 

Serg Marco
військовий блогер, волонтер

Авдіївський обстріл (FB)

Два дні тому позиції Збройних сил України в Авдіївці зазнали небаченого за останній час обстрілу. Таких обстрілів не було більше року. На позиції ЗСУ було висипано більше 300 снарядів калібрів 122 і 152 мм (мало хто рахував там міномети).

Частина з них чомусь била по колишньому місцю розташування нашої “мінометки”. Якої там уже не було. Ну але чомусь сильно розлютилися “сепари” на це місце. Але то таке, там уже на рівні здогадок.

Наскільки я знаю, в Донецьк привезли курсантів російських артилерійських навчальних закладів. Ось вони й відпрацьовували “номер” на замовлення. Чіткенько, шестигарматними батареями, все як у книжках.

Якийсь розрахунок не “склав іспит” і “насипав” по житловому сектору Авдіївки, зруйнувавши і пошкодивши з десяток житлових будинків.

Паралельно до всього цього в мережах і ЗМІ розганяли новини про “укропів, які самі себе обстрілюють разом із мирним населенням”.
Вата плакала, кололася, але продовжувала гризти кактус, вслухаючись у вибухи снарядів, послані турботливим сусідом, але продовжуючи клясти “укропів”, які самі готові гинути, аби з собою забрати в труну побільше мирного народу Дамбасу.

Так ось. Такі обстріли будуть ще. Скоро знову почнуться. Санкції проти Росії тривають до вересня 2016 року. Більш того, США хочуть ще й посилити їх, ввівши туди нові і смачні санкції, аби задоволені санкціями росіяни ними від радості не захлинулися.

А значить, обстріли знову почнуться. Провокації теж скоро почнуться. Росії треба кров з носу домогтися зриву Мінських угод Україною, і на цій підставі вимагати зняття санкцій. Вони-то нічого не програють через активізацію воєнних дій, санкції вже висять. А ось якщо почнеться веремія і в ескалації можна буде звинуватити Україну – буде зовсім інший коленкор.

Так що згадуючи, як рік тому щосили йшли провокації перед черговим рішенням щодо санкцій, можна сказати, що все це триватиме і цього року. До липня в нас цілком можливе загострення. Так що не розслабляємося.

P.S. Із того, що я чув, більше такої ситуації, коли наших бійців обстрілюють, а наша “арта” мовчить, – не буде. Ніколи не буде.

Читайте також:
Як має працювати прес-центр АТО, щоб подобатись публіці. ЗРАЗОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна