Луценко розповів, що введе до ГПУ “чистильника” та чому не звільнить людей Шокіна негайно

 

Генпрокурор Юрій Луценко має намір 26 травня назвати ім’я людини не із системи, що буде очищати прокуратуру від працівників, чиї витрати не відповідають легальним доходам.
Про це написав нардеп Борислав Береза на своїй сторінці в “Фейсбуці” за підсумками зустрічі з Луценком.

“У Генпрокуратурі з’явиться нова особистість. Це людина, яка очолить внутрішню безпеку і буде очищати прокуратуру від тих персон, чий спосіб життя і чиї витрати не відповідають легальним доходам прокурорів. Цю людину вже називають “Чистильник” і вона не з системи прокуратури. Чекаємо четверга і нам озвучать ім’я”, – розповів Береза.

Зі слів Берези, Луценко пообіцяв, що в четвер “озвучить своїх нових заступників, а так само оголосить всі кадрові призначення”.


Водночас у прес-службі Генпрокуратури заявили, що Юрій Луценко має намір змінити керівний склад ГПУ і до кінця тижня оприлюднить кадрові рішення щодо цього питання, передає 112.ua.

“Інформація, яку поширюють окремі політики і експерти про нібито існуючі наміри генерального прокурора України Юрія Луценка залишити на своїх посадах старий керівний склад Генеральної прокуратури України, не відповідає дійсності і є прямою дезінформацією.
Хочемо нагадати, що, зокрема, в інтерв’ю “Цензор.НЕТ” від 22 травня 2016 генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що вже цього тижня відбудуться кадрові зміни у всіх структурних підрозділах Генеральної прокуратури України. Про прийняті кадрові рішення буде поінформовано на спеціальному брифінгу, який заплановано на кінець поточного тижня”, – сказано в повідомленні.

При тому Юрій Луценко, прокоментував своє небажання приймати кадрові рішення щодо слідчого блоку ГПУ негайно.

“У мене немає можливості втрачати час для задоволення вимог громадського сектора. Я не бачу тут ні ангелів, ні демонів, тут такі люди, які є в Генпрокуратурі. Ніхто сьогодні не може дати 1200 нових працівників центрального офісу, які будуть ідеальними, фантастичними і результативними. Я повинен працювати з тими, хто є на ту зарплату, яку вони отримують, набагато меншу, ніж у їхніх критиків”, – сказав новий очільник ГПУ.

“Суспільство вимагає результат, тому я зробив все, щоб припинити домашню війну прокурорів, яка була тут кілька місяців. На даний момент є три напрямки слідства, перше – Головне слідче управління, яке буде вести всі поточні справи. Й особливі статуси департаментів, які нібито виконували політичні завдання, ліквідовані. Друге – це справи Майдану, які будуть вести під моїм безпосереднім керівництвом. Третє – це економічні злочини минулого, будуть розслідуватися силами військової прокуратури, як найбільш кваліфікованої частини працівників, здатних реалізувати поставлені завдання.
Через 100 днів ми побачимо прогрес і оцінювати будемо не по тому, хто голосніше крикне, а хто більше зробить”, – заявив Луценко.

Нагадаємо, нардеп від БПП Сергій Лещенко висловив думку, що, перевівши справи про економічні злочини з ГСУ у війському прокуратуру, Луценко зробив для “януковичів” те, що Шокіну не вдавалося цілий рік.

Читайте також:
Луценко вирішив не звільняти людей Шокіна і дав їм 100 днів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна