Чемпіонат світу-2017 з хокею пройде в Києві! А нинішній ЧС у Москві виграла Канада

 

 

Чемпіонат світу з хокею в дивізіоні ІА 2017 року відбудеться в Києві. Про це повідомив сайт Федерації хокею України з посиланням на президента ФХУ Анатолія Брезвіна, який брав участь у голосуванні в Москві.

“Нашу заявку підтримали інші країни-учасниці, а також члени ради IIHF (Всесвітньої федерації хокею). Таким чином, 22-28 квітня наступного року змагання прийматиме Київ”, – Брезвін.

Нагадаємо, раніше збірна України виграла чемпіонат світу 2016 року в дивізіоні ІВ і тепер через рік гратиме в дивізіоні ІА.
Склад дивізіону ІА на 2017 рік: Угорщина, Казахстан, Польща, Австрія, Південна Корея, Україна.

Цього ж дня, 22 травня, в Москві залишився чемпіонат світу у вищому дивізіоні, який тривав із 6 травня. Збірна Росії посіла лише третє підсумкове місце. Перемогу ж здобула збірна Канади.

Для родоначальників “найшвидшої гри у світі” це вже 26-й світовий титул. У Росії (разом з СРСР) залишилося 27 золотих подіумів.

У своїй групі В на першому етапі канадці програли один матч (команді Фінляндії – 0:4) і пройшли до 1/4 фіналу з другого місця. Надалі “кленові” розбили шведів (6:0), обіграли США (4:3) і в фінальному матчі ще раз зустрілися з фінами. Цього разу підопічні Білла Пітерса не схибили – 2:0.

У першому періоді Коннор Макдевід з “Едмонтона” відкрив рахунок, а на останній хвилині Метт Дюшейн із “Колорадо” вразив порожні ворота фінів. У підсумку, хокеїсти Суомі задовольнилися “сріблом”.

Таким чином, збірна Канади виграла другий чемпіонат світу поспіль. У минулому році у фіналі була переможена збірна Росії.

На ЧС-2016 росіяни були биті фінами у півфіналі – 1:3. У матчі за третє місце господарі відігралися на збірній США – перемога 7:2.

Найкращим бомбардиром турніру в Петербурзі і Москві став росіянин Вадим Шипачов із пітерського СКА – 18 очок (5 голів + 12 результативних передач).

Вищий дивізіон залишили збірні Угорщини й Казахстану. Вони не змогли затриматися в еліті після того, як торік піднялися з дивізіону ІА.

Читайте також:
Хокейний клуб Колесникова із зони АТО став чемпіоном України – з бійкою,
росіянами, прапором і гімном

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна