Патрульна поліція запрацювала на Луганщині

 

У трьох містах Луганщини – Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному – в неділю, 22 травня, почала роботу патрульна поліція.

Церемонія складання присяги відбулася в Сєвєродонецьку за участю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе, повідомляє прес-служба Нацполіції.

До складу нової патрульної поліції в названих містах увійшли 147 співробітників, з них 27 – жінки, 20 працівників поліції є учасниками бойових дій, 2 – учасниками АТО.

Обов’язки начальника Управління тимчасово виконуватиме лейтенант поліції Андрій Богуш.

Таким чином, станом на 22 травня нова патрульна поліція запрацювала у 30 містах України.
Як зазначив Аваков, наступний запуск патрульної поліції заплановано в Маріуполі 30 травня.

При цьому, за словами глави МВС, у кожному місті є недобір в патрульну поліцію.

Як пояснив Аваков, причина недобору – високі стандарти і вимоги до кандидатів в патрульні.

“Навіть там, де у нас був конкурс 20 осіб на місце, ми дуже високо підняли стандарти. І це працює, оскільки відтік поліцейських за цей час – дуже низький. І це дуже правильно. Ми хочемо тримати якість”, – зазначив міністр.

Він також додав, що протягом місяця буде оголошено повторний конкурс, який відповідатиме заявленим високим стандартам  та вимогам, і допоможе вибрати сильних і якісних кандидатів у патрульну поліцію.

Як повідомив народний депутат Мустафа Найєм, який також був присутній на церемонії запуску нової поліції в Сєвєродонецьку, база патрульної служби буде розташована в Лисичанську – “єдиному двічі захопленому і двічі звільненому від бойовиків місті Луганської області”.

Читайте також:
Порошенко “запустив” патрульну поліцію Краматорська і Слов’янська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.