В’ятрович пояснив, чому Комсомольськ став Горішніми Плавнями всупереч бажанню місцевих

 

Володимир В’ятрович
голова Українського інституту національної пам’яті

(FB)

КомсАвоськ. Кілька місяців тривали наші “пригоди” з перейменуванням міста Комсомольськ (Полтавської обаласті). Інститут, керуючись власними критеріями (повернення до історичних назв чи пов’язаних з ними топонімів), запропонував Горішні Плавні. Пропозиція викликала несприйняття керівництва міста і навіть частини громадськості, яка мера не підтримує.

Той спромігся на “креативний” хід розшифровки назви міста як Колективу Освічених Молодих… і т.д., замість того, щоб організувати обговорення нової назви.

Ані він, ані незадоволена ним та Горішніми Плавнями громадськість не запропонували альтернативи. Всі розраховували “авось” пронесе, місто на відміну від близько 1000 інших пунктів не перейменують, “авось” не помітять порушення закону.

“Авось” не спрацювало. Тому не варто зараз починати про те, що “не дослухалися”. Не було голосу громади. Піддавшись на маніпуляції влади, вона позбавила себе можливості висловити свою думку.

Читайте також:
Декомунізація: на карті Украни з’явилися міста Горішні Плавні, Кам’янське, Вараш, Олешки

У регіонах оскаржують в судах перейменування в рамках декомунізації

Декомунізація: голова Полтавщини перейменував 600 вулиць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна