В останньому матчі на чолі “Шахтаря” Луческу виграв з командою 22-й трофей

 

Румунський тренер “Шахтаря” Мірча Луческу на прощання виграв із “гірниками” Кубок України. У фіналі донеччани обіграли луганську “Зорю” – 2:0 (Олександр Гладкий забив на 42-й і 55-й хвилинах).

“Так, це остання моя гра. Я хотів бути коректним до завершення свого контракту і не вів ні з ким переговорів, щоб не піддавати ризику наші виступи в чемпіонаті і Кубку. Від завтрашнього дня я вільний тренер. “Шахтар” може розпочинати пошуки нового наставника”, – заявив Містер на післяматчевій прес-конференції.

У клуб Ріната Ахметова Мірча Луческу прийшов 12 років тому – в травні 2004-го – і забезпечив донецькій команді найуспішніший цикл у її історії.

Із “Шахтарем” Луческу виграв 22 трофеї: Кубок УЄФА 2009 року, 8 титулів чемпіона України (2005-2006, 2008, 2010-2014), 6 Кубів України (2004, 2008, 2011-2013, 2016), 7 Суперкубків України: 2005, 2008, 2010, 2012-2015).

“Хочу подякувати всім людям, які весь цей час зі мною працювали і робили все, щоб ми перебували на найвищому рівні. Цих людей надто багато. Також дякую нашим вболівальникам, які зараз страждають. Але там, де вони знаходяться (на Донбасі), вони радіють нашим успіхам”, – заявив Луческу.

“За цей час (із 2004 року) змінилося чимало футболістів. Одні гравці виростали в нас і переходили в топ-клуби, а інші приходили на їх місце і показували себе справжніми чоловіками. Дякую не лише тим, хто поряд, а й тим, хто вже пішов від нас. Бажаю хлопцям здобувати титули й надалі. Так, як вони це робили й понині. А найголовніше – хочу подякувати нашому президентові. Шкода, що він не може бути разом з командою, особливо в миті таких перемог”, – відгукнувся Містер про Ріната Ахметова, який перебуває в Лондоні.

Раніше румунські ЗМІ повідомляли, що після “Шахтаря” Луческу за великі гроші очолить російський “Зеніт” (Санкт-Петербург).

Нагадаємо, чемпіонат України 2016 достроково виграло київське “Динамо”.

 

Читайте також:
Чемпіонат жебраків закінчено. Пояснення для “чайників”,
що зараз коїться з футбольною першістю України

Президент “Динамо” хоче якнайшвидше грати на “Донбас-арені”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна