Новим послом Польщі в Україні буде Пєкло

 

Комісія польського Сейму в закордонних справах 19 травня затвердила кандидатуру Яна Пєкла на посаду Надзвичайного і Повноважного посла Польщі в Україні.
Про це повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу.

Ян Пєкло упродовж останніх років – виконавчий директор Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ (PAUCI ), заснованої 2005 року.
ПАУСІ спрямовує свою діяльність на передачу Україні успішного досвіду Польщі в переході до ринкової економіки і побудови демократичного громадянського суспільства, для інтеграції до європейських та євроатлантичних структур.

“Без демократичної і незалежної України немає безпечної Європи. У зв’язку з цим в інтересах Польщі, Євросоюзу та НАТО допомагати в реалізації заходів щодо поглиблення асоціації України з ЄС, а також зміцненні обороноздатності цієї країни”, – наголосив Пєкло під час свого виступу перед депутатами Сейму.

Як інформували польські ЗМІ, загалом Польща влітку після саміту НАТО (8-9 липня) і Світових днів молоді (26-31 липня) планує змінити третину свого дипломатичного корпусу – приблизно 30 послів. Крім України, йдеться про польські посольства у Німеччині, США, Великій Британії, Франції, Італії, Португалії, Голландії, Норвегії тощо.

Із 2011 року послом Польщі в Україні є історик Генрик Литвин. 
У листопаді 2015 року повідомлялося, що Варшава призначила новим послом в Україні колишнього кореспондента “Газети виборчої” в Східній Європі, речника МЗС Марчіна Войцеховського. Однак 40-річний Войцеховський так і не приїхав амбасадором до Києва. Адже того ж місяця до влади в Польщі прийшла консервативна партія “Право і справедливість”, яка перебуває в гострій конфронтації із ліберальною “Газетою виборчою”.

Читайте також:
Екс-глава Сейму Польщі: Україні невигідно повертати Крим і Донбас

У Польщі затримали лідера прокремлівської партії

Антиурядова демонстрація в Польщі зібрала чверть мільйона учасників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна