Бумеранг Тимошенко: на чолі уряду вона сама любила й офшори і платила держчиновнику $3 млн. ДОКУМЕНТИ

 

Народний депутат від БПП Сергій Лещенко оприлюднив документи, які свідчать, що прем’єр-міністр Юлія Тимошенко в 2008 році встановила голові НАК “Нафтогаз України” у своєму уряді платню, що становила майже 3 млн. доларів за рік.

Таким чином розслідувач Лещенко відреагував у своєму блозі на атаку Тимошенко проти голови правління державної компанії “Укргазвидобування” Олега Прохоренка, який, за словами нардепа, “чистить компанію від олігархічним поліпів”.

Минулого тижня нагадав Сергій Лещенко, його попросили залишити ефір “Шустера”, тому що такою є вимога Юлії Тимошенко, яка таким чином уникає критики Лещенка. У тій програмі Тимошенко перейшла до прямих звинувачень голови “УГВ”.

“Суть претензій Тимошенко в тому, що Прохоренко легально отримує високу зарплату – близько 1 мільйона гривень на місяць, що включає оклад разом із премією і надбавками. У річному обчисленні розмір оплати становить 12 мільйонів гривень на рік і за станом на сьогодні становить близько 500 тисяч доларів”, – зазначив Лещенко.

Нардеп-журналіст наголосив, що атака на компанію “Укргазвидобування” “триває не один тиждень”, адже “УГВ” “обіцяна як трофей [парламентській] групі газових олігархів “Воля народу” за підтримку уряду Гройсмана і генерального прокурора Луценка”.

До активних дій підключалася Юлія Тимошенко. За словами Лещенка, колишню “газову принцесу” сьогодні пов’язують пута “співпраці” з Олександром Онищенком, компанії якого мають договори спільної діяльності з “Укргазвидобуванням” і діяльність якого розслідує НАБУ.

“Юлія Тимошенко забула, як, будучи прем’єр-міністром України, в 2008 році погодила на порядок вищу оплату праці для члена своєї команди – керівника НАК “Нафтогаз України” Олега Дубини”, – написав Лещенко.

Тимошенко зарплата Дубини 1

Депутат навів такі дані. 3 листопада 2008 року Олег Дубина підписав контракт з міністром енергетики уряду Тимошенко Юрієм Проданом. При цьому сама Тимошенко як тодішній прем’єр-міністр підтримала контракт з Дубиною спеціальною резолюцією на ім’я міністра енергетики.

Згідно з цим же документом з грифом “конфіденційно”, Дубині передбачалася винагорода в розмірі 1% від чистого прибутку за підсумками року .

У підсумку, за результатами роботи Дубини в 2009 році “Нафтогаз” повинен був заплатити йому майже 23 мільйони гривень – на ті часи 3 мільйони доларів. Адже, згідно зі звітом про фінансові результати за 2009 рік, розмір чистого прибутку НАК “Нафтогаз України” склав 2,267 мільярда гривень.

Тимошенко зарплата Дубини 2

Тимошенко зарплата Дубини 3

Тимошенко зарплата Дубини 4

“Найсмішніше, що Дубина багато років чекав виплати обіцяних бонусів. Тільки в 2014 році, після розгляду в двох судових інстанціях і відкриття виконавчого провадження, “Нафтогаз” заплатив колишньому керівнику близько 17 мільйонів гривень з утриманням податків і зборів.

Тому Юлії Тимошенко, перед звинуваченнями в високих зарплатах керівників держкомпаній, варто згадати про власну резолюції на контракті Дубини”, – наголосив Сергій Лещенко.

“А після чергової розповіді про офшори [Тимошенко варто] підняти в пам’яті точно таку ж резолюцію, якою вона доручила “Нафтогазу” під керівництвом того ж Дубини підписати акціонерну угоду з офшорними компаніями, зареєстрованими на Кіпрі й острові Невіс. Угода, згідно з якою пост керівника компанії “Укрнафта” безстроково закріплювався за людьми Ігоря Коломойського”, – додав Лещенко.

Про історію “відкатів” з рахунків Юлії Тимошенко на рахунки Павла Лазаренка, які ФБР США оцінює в мінімум 100 мільйонів доларів, Сергій погодився не згадувати, щоб не псувати настрій “головному борцю за права знедолених українців”.

Читайте також:
Лещенко закликав Луценка до розправи над своїми “катами”

Найбільше громадян хочуть бачити прем’єр-міністром Тимошенко, – опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна