Бабця з Антимайдану, яка “мінувала” метро через декомунізацію, може сісти на 6 років

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією оперативно встановили та затримали жінку, яка повідомила про “мінування” шести станцій харківського метро.

Як відомо, вранці 16 травня на телефон чергового метрополітену надійшов виклик. Жіночий голос повідомив про мінування станції метро “Майдан Конституції” (до перейменування за законом про декомунізацію – станція “Радянська”). Згодом надійшов новий виклик: той самий анонім погрожував підірвати ще п’ять станцій метро, які підлягають перейменуванню (“Маршала Жукова”, “Метробудівників ім. Ващенка”, “Пролетарська”, “Площа Повстання” і “Радянської армії”).
В годину пік правоохоронці та персонал метрополітену евакуювали майже дев’ять тисяч пасажирів, проте вибухівку не знайшли.

Менш ніж за добу співробітники СБУ встановили та затримали анонімного терориста. Ним виявилася 62-річна мешканка Харкова, прихильниця комуністичної ідеології, активна учасниця протестних акцій Антимайдану.

Свою провину зловмисниця визнала, пояснивши повідомлення “протестом” проти перейменування станцій.

За матеріалами Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (“завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності”) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком від 2 до 6 років. Жінці доведеться також компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від її дій, повідомляє прес-центр СБУ.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру у вчиненні цього злочину.

Читайте також:
СБУ у Львові викрила ще одну жінку-військову на віртуальній службі “Новоросії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна