За добу два бійці АТО загинули від рук ворожих снайперів; є поранені

 

За минулу добу, 18 травня, в зоні проведення АТО на Донбасі двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще двоє дістали поранення. Про це повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, що один з бійців загинув поблизу Авдіївки, другий у Станиці Луганській. Обидва – в результаті роботи ворожих снайперів.

Один із військовослужбовців був поранений у результаті підриву на протипіхотній міні в Широкиному, другий – внаслідок обстрілу Опитного.

Як повідомив прес-центр штабу АТО, минулої доби бойовики 17 разів обстрілювали позиції ЗС України.

Найбільше обстрілів (9) зафіксовано на Маріупольському напрямку. Там бандити вели вогонь по наших укріпленнях у районі Березового, Новотроїцького та Широкиного, використовуючи при цьому стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети.

Як зазначив Мотузяник, під Новомихайлівкою було здійснено обстріл з 152-мм гармат, а в Красногорівці та Павлополі зафіксовано мінометні обстріли.

Як і раніше, неспокійно на Луганському напрямку. Бойовики обстріляли позиції сил АТО в Станично-Луганському та Попаснянському районі.

На Донецькому напрямку найгарячішими точками залишаються Авдіївка, також був здійснений мінометний обстріл шахти “Бутівка”.

За повідомленням Головного управління розвідки, на Слов’янському напрямку противник намагається розширити контрольовану територію шляхом захоплення окремих ділянок так званої “сірої зони”. У районі н.п. Новолуганське підрозділами 3-го окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу (“армія ДНР”) проводяться роботи з інженерного обладнання нових позицій.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, САУ та 122-мм РСЗВ “Град” у районах н.п. Горлівка, Ясинувата, Мінеральне, Нижня Кринка, Макіївка, Молодіжне, Докучаєвськ та Тельманове.

Читайте також:
У ворога за дві доби – щонайменше 9 загиблих і 14 поранених, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна