Українці святкують День вишиванки

 

Сьогодні, 19 травня, вся країна відзначає День вишиванки. В рамках святкування між Софійським і Михайлівським соборами створять живий ланцюг єднання, повідомляють організатори Folk Ukraine.

Так, всіх киян і гостей міста, одягнених у вишиванку, запрошують о 18:00 на Софійську й Михайлівську площі: жителі лівого берега Києва збираються на Михайлівській, жителі правого – на Софійській площі.

О 18:15 під музику Національного оркестру з’єднають два “живих ланцюги” в один – вишиванковий.

Як зазначають організатори заходу, кожен, хто стане учасником “живого ланцюга єднання” увійде в історію свята, адже після 19 травня буде змонтовано відео, що буде транслюватися на телебаченні та в соціальних мережах.

Читайте також:
Жінки України везуть сотні безплатних вишиванок дітям Донбасу

Також столичний метрополітен приєднався до святкування Дня вишиванки. Так, за підтримки громадської організації “Всесвітній день вишиванки” 19 травня о 11:00 у вестибюлі станції “Золоті ворота” почалася презентація презентація фотопроекту “Берегині“.

Автор Дарія Зарайська присвятила його жінкам-волонтерам і зафіксувала реалії з їхнього життя в національному одязі.

Крім того, під час виставки для всіх охочих буде проведено історичний лекторій про особливості вишиванок різних регіонів України з показом на моделях.

Також, за власним бажанням, співробітники підземки в цей день замінять професійний одяг на вишиванки й будуть святково зустрічати киян і гостей столиці в метро.
1

В соцмережах уже з самого ранку відомі та пересічні українці публікують фото у вишиванках. Навіть Либідь на Майдані Незалежності одягнули у вишиванку.

Читайте також:
Фракція БПП домовилася прийти в Раду у вишиванках і закликає всіх українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна