Геращенко: Україна не впустить на “Євробачення-2017” Кобзона чи інших співців окупації

 

Антон Геращенко
народний депутат України (“Народний фронт”), радник міністра внутрішніх справ

(УП)

Наступного дня після блискучого тріумфу Джамали на “Євробаченні” мені почали телефонувати журналісти російських ЗМІ і питати: Чи всі російські артисти зможуть приїхати до Києва на фінал “Євробачення”? А як бути тим, хто є в списку санкцій Мінкульту України?”

Я відповів, що Україна – це суверенна, незалежна держава, яка стала жертвою путінської агресії. Ми маємо право на своїй землі встановлювати правила, кого з російських артистів пустити на нашу територію, а кого ні.

Те саме стосується і представників російських лжепропагандистських ЗМІ.

Тому, якщо раптом пропагандистська машина Кремля вирішить надіслати до Києва на “Євробачення” Чичеріну або на худий кінець Кобзона (які давали концерти на підтримку “ДНР/ЛНР” на окупованих територіях), то ми їх не пустимо в Україну.

Не пустимо – тому, що вони в нас у stop list для осіб, які становлять загрозу інформаційній безпеці України. Таких “діячів” там на сьогодні 83 штуки.
Але думаю, що його треба збільшувати, адже з моменту його затвердження в грудні 2015-го вже багато води спливло.

Перебувають вони там, оскільки допомагають Кремлю отруювати свідомість російських громадян, налаштовують їх проти України, просувають у маси тезу “КримНаш”, ображають і принижують національну гідність українських громадян.

Читайте також:
Кабмін розширює список російських журналістів під санкціями

Інша річ, якщо пропагандистська машина Кремля не завадить російським громадянам вибрати на конкурс “Євробачення” в Києві Сергія Лазарєва, який публічно не визнає окупації Криму. Ми його зустрінемо з розкритими обіймами!

Такий самий теплий прийом чекає на Андрія Макаревича, Сергія Шнура й сотні інших артистів російської естради, які зберегли свою честь і совість, не зважаючи ні на що.

Вже передбачаю верески російської пропаганди: Антон Геращенко закликає порушити принципи проведення конкурсу “Євробачення”, політизує його, Росія може відмовитися від участі в “Євробаченні” і так далі.

Це все нісенітниця! Україна має право вирішувати – кому вирішувати в’їжджати на свою територію, а кому ні.

Переконаний, що якби, не дай Боже, частина Швеції була б окупована Російською Федерацією (наприклад, острів Готланд), то шведи не допускали б до себе на конкурс у Стокгольм російського артиста, який закликає росіян кричати на концертах – “ГотландНаш”.

Читайте також:
Як розлючена Росія намагалася відібрати перемогу в України на “Євробаченні”

Міністр фінансів не хоче платити бюджетні гроші за “Євробачення-2017”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна