Автобус із військовими РФ упав у провалля в окупованій Південній Осетії

Автобус із російськими військовослужбовцями впав у прірву на гірській дорозі Цхінвалі – Канчаветі в Південній Осетії. Шість офіцерів загинули, 16 отримали травми.

Автобус у складі автоколони перевозив офіцерів на збори, повідомляє російська агенція РІА “Новости” з посиланням на управління прес-служби й інформації Міноборони РФ.

Південна Осетія є законною територією Грузії, що визнано рішеннями ООН. Із 2008 року ця територія окупована Російською Федерацією; на ній проголошена маріонеткова квазінезалежна республіка – за аналогією з “ДНР/ЛНР”. Тож, по суті, загиблі офіцери ЗС РФ мають статус окупантів.

За повідомленнями російських ЗМІ, постраждалі доставлені до лікарні Цхінвалі (адміністративний центр окупованої Південної Осетії).

Окупаційне військове відомство уточнює, що причиною аварії стала відмова гальм.

За розпорядженням міністра оборони РФ Сергія Шойгу з підмосковного аеродрому Чкаловський на окуповану територію вилетів літак із військовими медиками для допомоги пораненим.
Повідомляється, що Москви перевезуть чотирьох постраждалих офіцерів, інших доставлять в госпіталь у Владикавказі (Північна Осетія, територія РФ).

Читайте також:
СБУ: З початку війни на Донбасі загинуло 1600 російських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна