Коноплянка став володарем кубка Ліги Європи

Sevilla's players  celebrate with the trophy after winning  the UEFA Europa League final football match between Liverpool FC and Sevilla FC at the St Jakob-Park stadium in Basel, on May 18, 2016. Photo: PAUL ELLIS/AFP/Getty Images)

Sevilla’s players celebrate with the trophy after winning the UEFA Europa League final football match between Liverpool FC and Sevilla FC at the St Jakob-Park stadium in Basel, on May 18, 2016. Photo: PAUL ELLIS/AFP/Getty Images

Український півзахисник Євген Коноплянка так і не вийшов на поле у фінальному матчі Ліги Європи, але розділив радість від здобуття титулу зі своїми партнерами по іспанській “Севільї”.

Фінал другого за значенням футбольного єврокубкового турніру відбувся в швейцарському Базелі пізно ввечері 18 травня. Суперником “Севільї” був“Ліверпуль”.
Підсумковий рахунок – 3:1 на користь андалусійців (Гаймейро, 46; Коке, 64, 70 – Старрідж, 35).

Англійський клуб володів значною перевагою в першому таймі, але забив за правилами лише раз. При цьому шведський арбітр Йонас Ерікссон двічі проігнорував влучання м’яча в руки гравців “Севільї” в їх штрафному майданчику.
Після перерви іспанці просто змели суперника з газону “Сент-Якобс парку”. Щоправда, коли Коке забивав третій гол, ліверпульці апелювали до судді з приводу офсайду, але повтор показав, що м’яч до капітана “Севільї” прилетів від гравця суперників.

Після гри німецький тренер “Ліверпуля” Юрген Клопп емоційно розкритикував рефері за помилки, які, на його думку, вплинули на перебіг матчу.

Склад “Севільї”: 31. Сорія, 3. Рамі (5. Колодзейчак, 76), 4. Крихов’як, 6. Каррісу, 9. Гамейро (8. Іборра, 89), 15. Н’Зонзі, 18. Ескудеро, 19. Банега (14. Крістофоро, 90+3), 20. Вітоло, 23. Коке, 25. Феррейра
Запасні: 1. Ріко, 21. Парехо, 22. Коноплянка, 24. Льоренте
Головний тренер: Унай Емері

“Севілья” здобула третій за три роки титул переможця Ліги Європи (2013/14, 2014/15, 2015/16).
Перед тим андалусійці ще двічі вигравали Кубок УЄФА – трофей-попередник ЛЄ (2005/06, 2006/07).

Євген Коноплянка з кубком Ліги Європи. Фото: Твіттер kono_official

Євген Коноплянка з кубком Ліги Європи. Фото: Твіттер kono_official

Для Євгена Коноплянки, який лишився на лаві запасних, це перший великий титул у кар’єрі.

У цьому сезоні єврокубків українець провів за “Севілью” 12 матчів – по 6 у Лізі Європи і Лізі чемпіонів. Забив 2 голи (обидва – в ЛЧ).

Рік тому Коно грав проти “Севільї” у фіналі Ліги Європи в складі дніпропетровського “Дніпра”, а до Іспанії 26-річний уродженець Кіровограда переїхав минулого літа.

У чемпіонаті Іспанії “Севілья” посіла лише сьоме місце, але перемога в ЛЄ дозволить команді Уная Емері в наступному сезоні знову стартувати в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Нагадаємо, саме “Севілья” вибила з розіграшу ЛЄ-2015/16 донецький “Шахтар” – це сталося на стадії півфіналу (2:2, 1:3).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна