Екс-глава Сейму Польщі: Україні невигідно повертати Крим і Донбас

 

Колишній маршал Сейму Польщі, екс-міністр оборони і закордонних справ РП Радослав Сікорський вважає, що для України економічно невигідно домагатися повернення окупованого Кримського півострова та Донбасу.
Про це він заявив в інтерв’ю для шведської газети Svenska Dagbladet, повідомляє Aktuality.

Сікорський висловив думку, що Україна має зосередитися на тому, аби досягти успіху на 90 відсотках території, яку нині контролює.

“Частину території Україна втратила – Крим і Донбас. Але ці регіони були збитковими. Крим – через те, що там живе багато пенсіонерів, а Донбас – через збиткові галузі промисловості”, – сказав Сікорський.

“Звичайно, для будь-якої країни це боляче, коли справа доходить до втрати частини своєї території”, – сказав екс-глава польського парламенту.
Водночас він зазначив, що “якщо завтра Донбас за помахом чарівної палички повернеться до України, його відновлення та реконструкція буде непосильною для України”.

Радослав (Радек) Сікорський – впливовий польський політик, державний діяч, політолог і журналіст. Маршал Сейму Польщі в 2014-2015 рр.
У 2005-2015 рр. – депутат Сейму (до 2007 – від партії “Право і справедливість”, після 2007 – від “Громадянської платформи”).
Міністр національної оборони Польщі (2005—2007 рр.), міністр закордонних справ у кабінеті Дональда Туска (2007-2014 рр.).
Після 2015 року – член ради Громадянського інституту, викладач Гарвардського університету.
Має український орден “За заслуги” I ст. (2009).

Читайте також:
Президент розповів, коли буде деокупація Криму й децентралізація для ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна