Бойовики випустять українських заручників лише в обмін на амністію собі

 

Самопроголошені керівники окупованих районів Донбасу не приховують, що звільнять українських заручників лише після ухвалення Україною закону про амністію для бойовиків “армій ДНР/ЛНР”.
Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контрактної групи в Мінську Ірина Геращенко.

“Бойовики вже відверто не приховують, що звільнення заручників може відбутися тільки після амністії. Отже, незаконно утримувані українці стали справжніми заручниками ОРДЛО. Бойовики утримують заручників, виторговуючи своє майбутнє”, – написала Геращенко в соцмережі після чергового раунду переговорів у Мінську сьогодні, 18 травня.

“Чистий шантаж! Який навіть ОБСЄ вже сприймає як шантаж! Що ж, це позиція… Про неї мають знати мами заручників, їхні родини, вся Україна. І весь світ. І лідери ЄС, і нормандського формату. Позиція контрольованих РФ представників ОРДЛО – це і є позиція Москви, яка таким чином вустами ОРДЛО заявляє про відмову виконувати пункт Мінських угод про звільнення всіх незаконно утримуваних осіб”, – додала перший заступник голови Верховної Ради.

“До речі, навіть нейтральна і відсторонена місія ОБСЄ нарешті визнала, що процес звільнення заручників фактично заблокований вимогою амністії”, – зазначила представниця України.

Ірина Геращенко також зазначила, що досі заблоковане питання допуску представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до тюрем на окупованих територіях і до пошуку зниклих безвісти.

Окрім того, 18 травня бойовики повідомили, що викрали історика-релігієзнавця Ігоря Козловського “за шпіонаж”. Проти нього, за словами Геращенко, порушено кримінальні справи і буде суд .

“Так само ОРДО обіцяли надати інформацію про утримуваного ними співробітника ООН. Відповідь – теж “феєрична”, її мають знати всі гуманітарні організації: співробітника ООН затримано ” за злочини, які він вчинив до 2014 року, коли ще не був представником ООН“, – обурилася Геращенко.

Читайте також:
Бойовики показали Червоному Хресту лише чотирьох українських полонених

Бойовики в Мінську зірвали будь-який обмін полонених до травневих свят

“Підвал” Луганська. Репортаж і ФОТО з місць, де тримають українських бранців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна