Посланці ООН заявили, що ЄС має кардинально змінити політику щодо біженців

 

Європейський Союз має кардинально змінити міграційну політику, оскільки закриття кордонів і відправлення біженців назад – не вихід з міграційного кризи.
Про це, як повідомляє Еuronews, заявив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Своєю чергою, спецпосланець ООН з прав мігрантів Франсуа Крепо підкреслив, що вся європейська система прийому біженців не працює та не має перспектив.

“Я думаю, що проблема криється на загальноєвропейському рівні. Нам потрібна набагато більш впорядкована, довгострокова, поколіннєва стратегія, яка стосується того, де ми хочемо опинитися через 10, 20 років у міграційному питанні, спрощення візового режиму, його лібералізації, питання перетину кордонів”, – сказав Крепо.

Спецпосланець ООН також підкреслив, що, з огляду на дійсно погані умови утримання в закритих міграційних центрах, ці центри не можуть бути придатні для проживання біженців, особливо це стосується дітей та сімей з дітьми.
За словами Крепо, в закриті центри мігранти повинні відправляти мігрантів тільки в тому випадку, якщо вони становлять загрозу для суспільства, причому ця загроза має бути доведена.

Водночас посланник зазначив, що табори біженців повинні перебувати під постійним контролем влади.

Раніше, 11 травня, повідомлялося, що представники 28 країн-членів ЄС прийняли пропозицію Європейської комісії про продовження прикордонного контролю на внутрішніх кордонах Євросоюзу до листопада поточного року – для запобігання напливу нелегальних мігрантів.

Читайте також:
Меркель і Туск побували в таборі для біженців у Туреччині й почули вимогу про безвізовий режим

Папа Римський і Вселенський патріарх відвідали табір нелегалів на Лесбосі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна