Бойовики ОРДЛО переформовані на зразок ЗС Росії та керуються російськими офіцерами

 

На непідконтрольній українському уряду території Донецької та Луганської областей бойовики завершили переформування на зразок підрозділів збройних сил Російської Федерації. Про це на брифінгу заявив начальник Головного командного центру – заступник начальника Об’єднаного оперативного штабу ЗС України генерал-майор Богдан Бондар.

“Незаконні збройні формування створили 1-й і 2-й армійський корпуси, “республіканську гвардію”, а також військові формування так званих “міністерства державної безпеки” та “міністерства внутрішніх справ”, які теж залучено до ведення бойових дій”, – цитує Бондаря прес-служба Генштабу ЗСУ.

Ці військові структури укомплектовані озброєнням та бойовою технікою ЗС Росії. Крім того, констатував генерал Бондар, 1 і 2 АК перебувають на повному матеріально-технічному та грошовому забезпеченні в міністерства оборони РФ та підзвітні з усіх аспектів діяльності російському військовому командуванню.

“Практично всі керівні посади (в 1-му й 2-му армійських корпусах – так званих “арміях ДНР і ЛНР”) укомплектовані військовими спеціалістами з числа генералів і офіцерів збройних сил РФ”, – наводить слова начальника ГКЦ прес-служби Генштабу.

За словами Богдана Бондаря, водночас також відзначаються численні ознаки діяльності на Донбасі цілісних підрозділів регулярних ЗС РФ, в тому числі їх участі в бойових діях проти сил АТО під виглядом незаконних військових формувань.

Читайте також:
Розвідка викрила нову групу кадрових вояків РФ на Донбасі.
Один намагався “відмазатись” через суд

Розвідка викрила ще двох кадрових офіцерів ЗС РФ в “армії ДНР”

Російський майор у Дебальцевому займається кіднепінгом для отримання викупу, – розвідка

Розвідка МОУ викрила російських військових на чолі артилерії “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна