АТО: менше обстрілів, більше “бомб” із безпілотників; 5 поранених

Протягом минулої доби, 16 травня, в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув, проте п’ятеро бійців дістали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, четверо бійців отримали поранення під час обстрілів Авдіївки. “Ще одного військовослужбовця поранили під час обстрілу позицій ЗСУ під Таранчуком”, – зазначив речник.

При цьому в противника втрати такі. За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, “16 травня під час невдалого виходу в складі диверсійно-розвідувальної групи отримав поранення один військовослужбовець 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ)”.

Крім того, внаслідок підриву на міні загинув один та поранено двоє військовослужбовців 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк).
Як зазначають у ГУР МОУ, випадки підриву “армійців ДНР” на власних мінних полях пов’язані з втратою у квітні ц.р. карт мінних полів на Мар’їнському напрямку та неупорядкованим мінуванням підходів до передових позицій.

Порівняно з 15 травня кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань зменшилася вдвічі. За повідомленням прес-центру штабу АТО, впродовж минулої доби, 16 травня, зафіксовано 18 випадків застосування бойовиками зброї.

Крім обстрілів, цієї ночі одну з тилових військових частин ЗС України в зоні АТО атакував ворожий безпілотник. З апарату було скинуто шість вибухових пристроїв. Втрат серед особового складу та техніки немає.

Таким чином, “спрацювали” дані української розвідки, яка днями інформувала про підготовку бойовиками до бомбардувань українських позицій з БПЛА.

Складною ситуація залишається в передмісті Донецька, зазначають у штабі АТО. Минулої ночі бойовики обстрілювали українських захисників Авдіївки з гранатометів та стрілецької зброї. Опорні пункти ЗСУ неподалік Мар’їнки були обстріляні зі стрілецької зброї.

У зведенні ГУР уточнюється: “На Донецькому напрямку противник здійснює комплексне вогневе ураження сил АТО. В ніч на 16 травня в районі промислової зони н.п. Авдіївка проведено артилерійський наліт та обстріли з танків об’єктів ЗС України.
Для корегування вогню та уточнення результатів вогневого ураження залучались два БПЛА типу “Орлан-10”. Одночасно застосовувався комплекс радіоелектронної боротьби “Леєр-3”.

“На Маріупольському напрямку бандити декілька разів з мінометів калібру 120 мм відкривали вогонь по позиціях сил АТО неподалік Новотроїцького. По захисниках Широкиного стріляли зі стрілецької зброї та гранатометів”, – повідомили в штабі операції. Крім того, ГУР інформує про обстріли під Тарамчуком і Гранітним.

На Луганщині бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів по укріпленнях ЗС України в районі Новозванівки та Трьохізбенки.

За повідомленням штабу АТО, після півночі до 6:00 ранку сьогоднішнього дня бойовики вже шість разів вони відкривали вогонь по позиціях української армії.

Читайте також:
На Луганщині чекають наступу “сепарів” 18 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна