Чубаров: окупанти ув’язнили вже 18 кримських татар, і це не кінець

 

В окупованому Росією Криму в ув’язненні перебувають 18 кримських татар.
Про це під час брифінгу “Крим і кримські татари: наслідки депортації 1944 року та загрози окупації 2014 року” повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, інформує сайт Крим.Реалії.

“18 кримських татар сьогодні перебувають за ґратами. Серед них – заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, громадські активісти Алі Асанов, Мустафа Дегерменджі. На жаль, за всіма нашими даними, цей список буде розширюватись найближчими днями, – сказав Чубаров.

За його інформацією, 14 кримським татарам оголосили про підозру в організації терористичних актів.

Чубаров вважає, що таким чином, російська влада намагається представити Заходу кримських татар як “ісламських екстремістів” у Криму.

Читайте також:
Прапор кримських татар Окупаційний суд заборонив Меджліс кримських татар
як “екстремістську” організацію

На кінець лютого 2016 року, за даними громадської ініціативи “Євромайдан SOS”, в окупованому Криму за політичними мотивами було ув’язнено щонайменше 12 осіб, 10 із них – кримські татари.

Міжнародні організації неодноразово заявляли про порушення прав людини в незаконно анексованому Росією Криму та закликали Москву припинити порушення. Окупаційна влада Криму називає такі заяви “перебільшенням”.

Читайте також:
“Губернатор” Севастополя: Татар у Крим запустила Україна для українізації півострова

Генеральна прокуратура України 6 квітня повідомила про 60 кримінальних проваджень, розпочатих 2016 року через порушення прав і свобод в окупованому Росією Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили проти РФ низку економічних санкцій.

Офіційна Москва називає загарбання Криму “відновленням історичної справедливості”.

Читайте також:
Кримські татари почали складати “список Чийгоза” на кшталт Магнітського й Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна