Російський комкорпусу відбуває з “ЛНР” додому. Щоб його обдарувати, влаштували побори

 

Головне управління розвідки Міноборони України інформує про чергові прояви падіння морального рівня в російських окупаційних військах на Донбасі. Військовослужбовці терористичних військ масово подають заяви на звільнення, чинять фізичну розправу над командирами і висловлюють обурення поборами командирів.

Водночас зі зведення ГУР МОУ стало відомо про те, що після завершення терміну “відрядження” в окуповані райони України повертається в Росію генерал-майор ЗС РФ Нікіфоров Євген Валерійович (прізвище прикриття на Донбасі – Моргун).

Нікіфроров – учасник обох чеченських воєн, у 2012 – 2014 роках – заступник командувача 58-ї армії (Владикавказ) Південного військового округу ЗС РФ.
Після початку збройної агресії Російської Федерації на Донбасі генерал Нікіфоров до останнього часу командував так званою “армією ЛНР” – 2-м армійським корпусом (Луганськ) Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ.

“Обурення військовослужбовців 7-ї окремої мотострілецької бригади 2 АК викликали чергові грошові побори “на закупівлю фарби для оновлення камуфляжу бойових машин” та подарунок для командувача корпусом генерал-майора Євгена Нікіфорова у зв’язку із закінченням строку його перебування на тимчасово окупованих територіях сходу України та поверненням до Росії”, – ідеться у зведенні ГУР за 14 травня.

Читайте також:
Кріт української розвідки в 2-му корпусі “сепарів” продовжує
рити досьє на скаженого полковника

Крім того, розвідка повідомляє про випадки відвертої непокори бойовиків своєму командуванню.

“12 травня ц.р. рапорти на звільнення з військової служби подав весь особовий склад 5-ї мотострілецької роти на чолі із командиром роти 2-го мотострілецького батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК.
13 травня ц.р., при спробі командира полку полковника ЗС РФ Дмитра БОНДАРЄВА завадити звільненню та погрозах оформити звільнення “по дискредитації”, його було побито підлеглими. Для з’ясування причин масового звільнення військовослужбовців та виправлення ситуації, до полку прибув заступник командира корпусу по роботі з особовим складом”, – зазначає прес-служба ГУР.

Також розвідка інформує, що 11-13 травня відмовилися від несення бойового чергування та написали рапорти на звільнення з військової служби п’ять військовослужбовців 3-го мотострілецького батальйону (Шестаков Андрій Олександрович, Тимофеєв Максим Андрійович, Кругов Денис Володимирович, Іванов Віталій Юрійович, Делейчук Максим Анатолійович), два – мінометної батареї (Грішнов Віктор Олексійович, Донов Андрій Олександрович) та чотири – вогнеметної роти 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна