Папа Римський сфотографувався з прапором України. ФОТО

 

Завдяки студентам Української католицької колегії св. Йосафата Папа Римський Франциск сфотографувався з синьо-жовтим прапором.

Це сталося 14 травня на площі святого Петра у Ватикані в рамках надзвичайної суботньої загальної аудієнції з нагоди ювілейного Року Божого Милосердя.

Після того, як понтифік уділив усім своє апостольське благословення, студенти і ректорат Української папської великої семінарії мали нагоду коротко поспілкуватися з ним та зробили спільну фотографію.
Вже традиційно, Папа привітався з українцями їхньою рідною мовою, сказавши: “Христос Воскрес!”, інформує Радіо Ватикану.

Особливістю зустрічі стало те, що українські студенти подарували Папі синьо-жовтий прапорець, “як знак вдячності за постійну молитовну підтримку українського народу та за турботу Папи про тих, які страждають від наслідків війни”, ідеться в повідомленні.

Крім того, Святіший Отець також прийняв у дарунок футболку із зображенням митрополита Андрея Шептицького. Даруючи її, українські католицькі студенти висловили сподівання на швидку беатифікацію преподобного предстоятеля УГКЦ 1901-1944 років.

“Наші маленькі подарунки символічні. Папа дуже любить Україну, переживає, молиться! Зрештою кілька тижнів тому він оголосив фінансову збірку для гуманітарних потреб в Україні, що спричинені війною.  І прапорець – це маленький символ України і українського народу”, – пояснив у коментарі РІСУ учасник зустрічі Роман Демуш.

“Зустріч завершилася спільною молитвою за мир в Україні та співом тропаря Пасхи «Христос Воскрес із мертвих…»” – інформує “РВ”.

папа римський із синьо-жовтим прапором Ватикан

Читайте також:
Католики Європи збирають “перший транш” для України. Папа теж робить пожертву

Папа Римський у привітанні з Великоднем помолився за “подолання війни” в Україні. ВІДЕО

Нагадаємо, 4 травня під час загальної аудієнції у Ватикані депутат Державної думи Росії від Компартії Павло Дорохін, вітаючи Папу Франциска, вручив йому георгіївську стрічку. Понтифік привітав комуніста словами “Христос воскресе!” та приколов стрічку на своє вбрання. Російські ЗМІ масово поширювали відповідні фото, наголошуючи на підтримці Папою кремлівської мілітарної символіки.

Згодом директор Ватиканського прес-центру отець Федеріко Ломбарді пояснив, що Папа не міг знати, що таке “георгіївська стрічка”, адже за межами колишнього Радянського Союзу вона невідома.
Подібні речі під час аудієнцій Папи трапляються досить часто, і заздалегідь передбачити наміри учасників практично неможливо, зазначив речник Святого престолу.

Читайте також:
Замість України Папа їде у Вірменію, Грузію та Азербайджан

Папа Франциск: У заяві з Кирилом я мав на увазі, що слід виконувати Мінські угоди

Папа і патріарх Кирил присвятили Україні три пункти історичної декларації. Тон задала Москва

“Заява Папи й Кирила – це гірше, ніж пакт Молотова-Ріббентропа.
Це як Андрусівська угода 1667” – історик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна