П’яні “відпускники” в армії “ЛНР” вкрали БМП, 10 автоматів і залишили село без світла

 

Спостерігається подальше зниження рівня морально-психологічного стану російських військовослужбовців 1-го та 2-го армійських корпусів ЗС РФ (так званих “армій ДНР і ЛНР”), що проявляється у поглибленні протиріч між офіцерським і рядовим складом та зростанні кількості крадіжок військового майна. Такий висновок робить українська розвідка.
У зведенні від 15 травня ГУР МОУ повідомляє про нові факти протиправних діянь і конфліктів в окупаційних військах.

“Група військовослужбовців 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК у стані алкогольного сп’яніння викрали бойову машину (БМП) з місця розташування підрозділу в районі н.п. Нижнє Лозове. Рухаючись на великій швидкості на викраденій БМП, збили електричну опору, в результаті чого цей населений пункт залишився без освітлення”, – ідеться в повідомленні.

Крім того, два військовослужбовці протитанкової артилерійської батареї тієї ж 7 омсбр 2 АК викрали 10 автоматів Калашникова АК-74У з кімнати зберігання зброї. “Командиром з’єднання полковником ЗС РФ Олександром Бушуєвим вживаються заходи щодо приховування зазначеного злочину від вищестоящого командування”, – констатує розвідка.

Командиром 3-ї мотострілецької роти 1-го мотострілецького батальйону 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК ЗС РФ було приховано факт поранення підлеглого, що спричинило зволікання з наданням постраждалому своєчасної медичної допомоги і викликало обурення діями командира роти з боку рядового складу підрозділу.

Також ГУР відзначає реакцію командування 2-го армійського корпусу на оприлюднення в мережі інтернет інформації української розвідки щодо збору особистих коштів вояків 2 АК на відновлення військової техніки та на “подарунок” командуючому корпусу генералу Євгену Нікіфорову, який відбуває в Росію.

“За розголошення даної інформації кадрового офіцера ЗС РФ, який займає посаду заступника командира з тилу 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК, відкликано до штабу Південного військового округу ЗС РФ для розгляду на атестаційній комісії. Офіційна підстава дострокового припинення відрядження офіцера на окуповану територію – “вживання, незаконне зберігання наркотичних речовин”, – констатує розвідка.

Читайте також:
ГУР: російський офіцер-штрафник в “ДНР” купує вищу посаду за вкрадений брухт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.