АТО: двоє поранених в ЗСУ проти двох убитих у “сепарів”

 

За минулу добу, 14 травня, в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі жоден український військовий не загинув, двоє отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.
За його словами, бійці буди поранені під Авдіївкою.

Відповідно до даних Головного управління розвідки МОУ, з боку незаконних збройних формувань було зафіксовано 16 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, БМП, зенітних установок ЗУ-23-2, мінометів калібру 82 та 120 мм.
Місця обстрілів: один – Новозванівка (Сєверодонецький напрямок); один – Луганське (Слов’янський напрямок); 10 – Авдіївка, Мар’їнка (Донецький напрямок); два – Новогригорівка (Волноваський напрямок); два – Широкине (Маріупольський напрямок).

“Найскладніша ситуація, з ознаками суттєвого загострення, на Донецькому напрямку. Там українські підрозділи неподалік Авдіївки декілька разів були інтенсивно обстріляні зі стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів калібрів 82 мм та 120 мм”, – ідеться в повідомленні прес-служби штабу АТО.
За даними штабу, 82-мм міномети і гранатомети ворог застосував також неподалік Широкиного, а БМП підключили до гранатометів і великокаліберних кулеметів в районі селища Луганське, що біля Світлодарського водосховища.

Водночас, як інформує ГУР, втрати противника протягом минулої доби склали:
11-й окремий мотострілецький полк (Макіївка) 1 АК – двоє загиблих і троє поранених на території промислової зони в районі н.п. Авдіївка;
100-та окрема мотострілецька бригада  (Донецьк) 1 АК – двоє поранених.

“З’єднання та частини 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ підтримуються у готовності до застосування, проводиться посилення передових підрозділів”, – повідомляє розвідка.
Зокрема, на Слов’янському напрямку встановлено місця зосередження озброєння та військової техніки, заборонених Мінськими домовленостями. В районі Новоселівки у лісосмузі виявлені танки та 122-мм ракетні системи залпового вогню “Град”.

Також українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, самохідних артилерійських установок та 122-мм РСЗВ “Град” у районах Горлівки, Донецька та Амвросіївки.

На Маріупольському напрямку “противник інтенсифікує підготовку бойових розрахунків БПЛА (безпілотних літальних апаратів) щодо скидання запалювальних засобів та вибухових пристроїв для ураження об’єктів у тактичній і оперативно-тактичній глибині сил АТО”, йдеться у зведенні ГУР за 15 травня.

Читайте також:
Міжнародна слідча група зацікавилася відеозйомкою “Бука” в Макіївці після пострілу в “Боїнг”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна