Шустер вигнав зі студії Лещенка, бо така вимога Тимошенко. Пояснення сторін

 

Народного депутата від БПП, журналіста-розслідувача Сергія Лещенка випровадили зі студії програми “Шустер Live”, яка транслювалася в прямому ефірі. Керівники каналу 3s.tv пояснили це тим, що такою є вимога іншої учасниці ефіру – Юлії Тимошенко.
Про інцидент, який стався ввечері 13 травня, повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” сам Лещенко.

“Відбувається те, що відбувається завжди. Мені повідомили, що просто зараз я повинен піти з ефіру “Шустер Live”, тому що приходить Юлія Тимошенко.
Уже багато років Тимошенко ставить вимогу, щоб я не був присутній на ефірах під час її виступів. Пояснення – тому що я почну розповідати про те, ким є Юлія Тимошенко насправді: про її офшори, про її відкати на рахунки Лазаренка, про її спроби розділити владу з Януковичем на 20 років, про її хронічну нездатність дати відповідь на прямі запитання”, – розповів Сергій Лещенко.

“Час спливає, змінюються президенти, а правила не змінюються: у нас залишаються табу навіть на опозиційних каналах, як 3s.tv. Шкода”, – констатував депутат.

Реагуючи на допис Лещенка, канал Савіка Шустера 3s.tv поширив у соцмережі допис гендиректора каналу Павла Єлізарова, в якому йдеться про те, що Сергій Лещенко був запрошений лише на один блок програми – про призначення генпрокурора. З ефіру його попросили нібито тому, що наступним ішов блок щодо ціни газу та комунальних тарифів, до якого Лещенко не має стосунку.

Лещенко Шустер

“Він (Сергій Лещенко) захотів лишитись і “потролити” Тимошенко. Не вважаю, що є гідним вибудовувати свій піар на обгаджуванні нашого майданчика”, – написав Павло Єлізаров.

У відповідь Сергій Лещенко зазначив, що в студії Єлізаров озвучував іншу причину, чому він має піти з ефіру і не злити своєю присутністю Тимошенко.

“Якщо я не маю відношення до тарифів й мушу піти, то яке відношення до тарифів мають Ставнійчук, Юринець, Добродомов чи Піскун, які залишилися на час бенефісу Тимошенко?” – написав Лещенко в коментарі.

У коментарі каналу “112 Україна” сьогодні, 14 травня, депутат Лещенко також додав, що Тимошенко уникає прямої розмови з приводу того, чи не стоїть вона на боці олігархів, які хочуть взяти під контроль ПАТ “Укргазвидобування”, чи не вона перша принесла практику офшорів та відкатів на газових контрактах тощо.

Лещенко зазначив, що після того, як гостьовий редактор 3s.tv попросив його піти, він “як чемна людина не міг вчепитися в крісло” й залишитися в студії.
За словами Сергія, йдеться не про громадське телебачення, а про приватний канал, і власники цього каналу мають право визначати коло учасників своїх ефірів.

“Але громадськість має знати про це, як і про “особливе ставлення” Шустера до Юлії Тимошенко”, – сказав Лещенко.

Варто зазначити, що в блоці “Шустер Live” щодо газу Юлія Тимошенко отримала близько півгодини часу для виступу, фактично не маючи опонентів. При цьому вона різко перебивала наступного промовця – керівника ПАТ “Укргазвидобування” Олега Прохоренка, звертаючись до нього на “ти” і “хлопче”, при цьому ведучий Савік Шустер підтримував і повторював аргументи Тимошенко, критикуючи велику зарплатню держслужбовця Прохоренка (1 млн. грн. щомісяця).

Юлія Тимошенко залишилася також на наступний блок програми, який стосувався скандалу навколо сайту “Миротворець”. При цьому лідерка “Батьківщини” приєдналася до критики на адресу сайту, що, за оцінками частини спостерігачів і журналістів, неправомірно оприлюднив особисті дані працівників ЗМІ, акредитованих в “ДНР”. Тимошенко заявила, що справжньою співпрацею з терористами є підписання керівництвом України Мінських угод.

Савік Шустер

Савік Шустер

Як повідомляла “Новинарня”, 25 квітня гендиректору ТОВ “Савік Шустер студіо” анулювали дозвіл на роботу в Україні. За даними Державної служби зайнятості, було встановлено недостовірність даних, що містяться у поданих роботодавцем документах.

Державна фіскальна служба інформувала, що відносно громадянина Канади Савіка Шустера здійснюється кримінальне провадження за фактом “умисного ухилення від сплати податків”. За даними ДФС, Шустер в 2008 році отримав на свій валютний рахунок кредит у розмірі 1,34 млн. євро і не повернув його позикодавцю в обумовлений термін.

Савік Шустер в ефірі свого каналу 3s.tv оголосив голодування, поки рішення про анулювання його дозволу на роботу в Україні не буде скасоване.
На захист Шустера висловилися багато журналістів і народних депутатів, у тому числі Сергій Лещенко.
Президент Петро Порошенко висловив побажання, що інцидент якнайшвидше “буде вичерпано”.
Зрештою державна служба зайнятості призупинила рішення про анулювання Шустеру дозволу на роботу в Україні.
В результаті згаданого конфлікту програма “Шустер Live”, крім каналу 3s.tv, за ініціативою мера Віталія Кличка отримала можливість виходити паралельно на каналі ТРК “Київ”.

Читайте також:
Шустер створив Комітет порятунку свободи слова й переходить на канал “Київ”




Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.