Порошенко “запустив” патрульну поліцію Краматорська і Слов’янська

 

Сьогодні, 14 травня, нова патрульна поліція розпочне роботу у Краматорську та Слов’янську Донецької області.

Новий підрозділ є спільним для двох міст.
Це перша нова патрульна поліція, запущена в рамках поліцейської реформи на Донбасі. За планом, до червня “копи” мають з’явитися також у Маріуполі (Донецьк обл.), Сєвєродонецьку, Лисичаську й Рубіжному (Луганська обл.).

У Краматорську в урочистій церемонії запуску патрульної поліції та складання поліцейськими присяги взяли президент України Петро Порошенко, який перебуває з робочою поїздкою на Донеччині, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

Звертаючись до 194 нових “копів”, Петро Порошенко зазначив: “У ваших руках зараз буде відновлення миру і спокою в Краматорську та Слов’янську. Наша з вами відповідальність продемонструвати Донбасу, чим відрізняється життя на окупованих територіях, де панують хаос, бідність і знущання над правами людей, – і тут, на звільненій території, де повинні панувати закон і порядок, де повинні бути продемонстровані найвищі стандарти боротьби з корупцією”.

“З хлопцями та дівчатами, які сьогодні в новенькій формі української поліції вийдуть на вулиці Слов’янська і Краматорська, ми вже зустрічалися. Це було в навчальному центрі в Харкові. І тоді я пообіцяв приїхати на присягу. Я свого слова дотримав”, – написав президент на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Вірю, що кожен поліцейський так само дотримуватиметеся слова, того самого урочистого слова, яким є присяга. Високу довіру людей до нової поліції не можна змарнувати”, – додав Порошенко.

У виступі в Краматорську президент також заявив, що робить усе можливе для повернення контролю над окупованими районами Донбасі і що наближається політичне врегулювання цього конфлікту. Але, за словами Порошенка, вибори на Донбасі можливі лише після повного припинення вогню, виведення окупаційних військ та введення в ОРДЛО озброєної поліцейської місії ОБСЄ.

Читайте також:
ОБСЄ чекає пропозицій щодо збройної поліцейської місії на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна