Міжнародна слідча група зацікавилася відеозйомкою “Бука” в Макіївці після пострілу в “Боїнг”

 

Міжнародна спільна слідча група врахує нове опубліковане відео установки “Бук”, з якої вірогідно було збито малайзійський Boeing рейсу МН-17 у липні 2014 року.
Про це йдеться у заяві прокуратури Нідерландів, яка очолює кримінальне розслідування, пише “Укрінформ“.

“Міжнародна спільна слідча група взяла до уваги факт появи 12 травня, майже за два роки після катастрофи, раніше не опублікованих зображень, імовірно, від 17 липня 2014 року частини комплексу “Бук”, – зазначено в заяві.

У слідчій групі наголосили на важливості таких матеріалів для слідства.

“Закликаємо усіх, хто володіє зображеннями, які можуть бути потенційно цікавими, повідомити міжнародних слідчих або завантажити матеріали, за бажанням анонімно, через веб-сайт www.jitmh17.com”, – відзначається у заяві.

Читайте також:
Експерти визначили номер “Буку” 53-ї бригади ППО ЗС Росії, яким збили літак на Донбасі

Як відомо, напередодні в мережі оприлюднили відеозапис, на якому нібито зафіксовано переміщення установки “Бук”, з якої, ймовірно, у червні 2014 року над Донбасом збили “Боїнг-777”.

“17 липня 2014-го вивозять Бук через Макіївку”, – стверджується у підписі до відео на сторінці Іван Оліфіренко у YouTube.

Це єдине відео під цим ніком, його опублікували на початку травня поточного року.

 

Судячи з усього, маршрут руху машини з установкою “Бук” із Донецька пролягав через окуповану бойовиками Макіївку, де її й зафіксували на відео.
 

Схоже, що в об’єктив “Бук” потрапив на перетині вулиць Рєпіна й Автотранспортної.

 

Як відомо, 17 липня 2014 року на окупованій території Донецької області зазнав катастрофи літак Boeing 777 (MH17) авіакомпаній Malaysia Airlines, який летів із Амстердама до Куала-Лумпур. Він упав у районі села Грабове недалеко від міста Торез, на межі з Луганською областю, у районі збройного протистояння. Усі 283 пасажири й 15 членів екіпажа загинули.

Українська влада впевнена, що пасажирський літак підбили проросійські бойовики “ДНР” або російські військові із зенітно-ракетного комплексу “Бук”, отриманого з Росії. Намагаючись збити український військовий літак, вони влучили в пасажирський лайнер.

Росія заперечує свою причетність до трагедії.

Втім, у січні 2015 року стали відомі результати розслідування журналісти організації CORRECT! V, які свідчили, що малайзійський літак збили з комплексу “Бук М1”, доставленого з російського Курська членами 53-ї зенітно-ракетної бригади ЗС РФ.

А в квітні 2015 року через недалекоглядність російського солдата Дмитра Зубова спливли знімки про перекидання російських “Буків” на схід України у 2014 році автомобільним підрозділом 147-й АБМО Генштабу збройних сил РФ – в/ч 83466, яка офіційно дислокувалася в Москві.

Результати офіційного розслідування міжнародних експертів ще не оприлюднено.

Читайте також:
За що отримав Георгіївський хрест російський офіцер із підрозділу,
який, імовірно, збив Боїнг MH17

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна