АТО: в нас семеро поранених, у противника – 9 загиблих

 

Упродовж минулої доби, 13 травня, в зоні проведення антитерористичної операції семеро українських військових були поранені. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, п’ятеро військовиків дістали поранення внаслідок обстрілів у районі Авдіївської промзони. Крім того, в районі Новоселівка-2 спрацювала розтяжка, унаслідок чого поранено двох бійців.

Водночас, зо повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, за добу в зоні АТО загинули 9 російських військових і 13 отримали поранення.

Так, до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна був доставлений один загиблий, а в спеціальне відділення, відведене під потреби російського військового шпиталю, – двоє поранених російських військовослужбовців.
Крім того, в морг залізничної лікарні міста Ясинувата доставлені вісім загиблих (з району Авдіївки), а в лікувальні відділення – 11 поранених терористів.

За даними прес-служби штабу АТО, минулої доби, 13 травня, “російсько-терористичні банди 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів”.

“Найгарячішою точкою залишається ділянка лінії розмежування біля тимчасово окупованого Донецька. Там бойовики неодноразово відкривали вогонь по наших позиціях в районі Авдіївки з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, а також мінометів калібру 82 мм”, – зазначили в штабі.

Укріплення сил АТО на підступах до Мар’їнки противник обстрілював з гранатометів, вів там вогонь і ворожий снайпер.

На Маріупольському напрямку опорні пункти ЗСУ неподалік Широкиного та Гранітного проросійські незаконні збройні формування обстріляли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. А в районі н.п. Новогригорівка бандити двічі били по українських позиціях з БМП.

“Окрім того, вчора ввечері було зафіксовано ворожий БПЛА, який, рухаючись з території Російської Федерації, перетнув державний кордон України та проводив повітряну розвідку над тимчасово окупованими територіями”, – повідомили в штабі.

Читайте також:
АТО 12 травня: в ЗСУ двоє поранених на розтяжці, у “сепарів” – сім загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна