АТО: в ЗСУ двоє поранених на розтяжці, у “сепарів” – сім загиблих

 

За минулу добу, 12 травня, в зоні АТО на Донбасі в ході боїв українські військові не постраждали, проте двоє бійців отримали травми внаслідок підриву на вибуховому пристрої. Про це на брифінгу розповів речник адміністрації президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко.

“Двоє військовослужбовців Збройних сил України, які охороняли об’єкт у прифронтовій смузі, отримали поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої в районі Горлівської агломерації”, – повідомив Лисенко.

При цьому, як зазначено у зведенні Головного управління розвідки МОУ, зафіксовано втрати в так званій “армії ДНР” – 1-му армійському корпусі ЗС РФ.
“12 травня до міської лікарні №1 м. Макіївка доставлені троє загиблих та троє поранених, а до Донецької обласної клінічної лікарні ім.Калініна – четверо загиблих та троє поранених військовослужбовців 1 АК”, – ідеться в повідомленні.

Загалом, як інформує прес-служба штабу АТО, ситуація в зоні проведення АТО залишається неспокійною. Водночас кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань зменшилася. “Впродовж минулої доби зафіксовано 10 епізодів застосування бойовиками зброї проти українських захисників”, – повідомив уранці штаб АТО.

На Донецькому напрямку проросійські бандформування двічі обстрілювали наші позиції біля Авдіївки. При цьому противник застосовував гранатомети різних систем, стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, а також заборонені мінськими домовленостями калібру 82 та 120 мм.

На Луганщині бандити відкривали вогонь зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів по укріпленнях ЗСУ в районі Степного та Новозванівки.

На Маріупольському напрямку бойовики пізно ввечері обстріляли з автоматичних станкових гранатометів один з наших опорних пунктів біля Новотроїцького.

Нагадаємо, за підсумками 11 травня повідомлялося про 15 обстрілів з боку бойовиків та відсутність загиблих і поранених в ЗСУ.

Читайте також:
Під Дебальцевим “заградзагони” Росгвардії воюють з окупантами-дезертирами

Паралельно ГУР інформує, що противником здійснено ротацію та посилення передових підрозділів на напрямках:
Новоайдарський – на напрямку н.п. Станиця Луганська підрозділами 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ проводяться роботи з інженерного обладнання позицій;
Сєверодонецький – до зони відповідальності 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК переміщено змішаний артилерійський підрозділ;
Слов’янський – до н.п. Луганськ з Краснодарського краю переміщено підрозділ 10 окремої бригади спеціального призначення (Молькіно, Краснодарський край) Південного ВО ЗС РФ;
Волноваський – до району Докучаєвськ переміщено снайперські групи;
у районах н.п. Тельманове та Комсомольське здійснюється будівництво фортифікаційних споруд;
Маріупольський – до району н.п. Безіменне прибув підрозділ снайперів, частина якого переміщена у напрямку н.п. Широкине.

Також розвідка повідомляє, що продовжується перекидання в ОРДЛО озброєння, військової техніки, паливо-мастильних матеріалів та боєприпасів з території Росії.
Так, 12 травня до Новоазовська переміщено три бронеавтомобілі “Тигр”, паливозаправник та два вантажні автомобілі з боєприпасами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна