Парламент Італії схвалив шлюби одностатевих пар

 

Нижня палата парламенту Італії (палата депутатів) проголосувала за довіру уряду Маттео Ренці у питанні прийняття закону про цивільні союзи одностатевих пар.
Про це повідомляє агенція ANSA.

За довіру уряду у цьому питанні під час голосування 11 травня висловились 369 депутатів, проти були 193, двоє утрималися.
Таким чином, голосування парламенту дає уряду можливість надати законопроекту про цивільні союзи одностатевих пар статусу закону.

“Сьогоднішній день є святковим для багатьох” – прокоментував голосування прем’єр Італії.

Раніше за відповідний законопроект проголосував сенат Італії.

Водночас остаточна версія закону передбачає, що партнерам в одностатевих парах не надається право на усиновлення, навіть якщо дитина є рідною для другого партнера і офіційно має лише одного з батьків.

Як відомо, Італія досі була останньою великою країною в Західній Європі, в якій одностатеві пари не мали правового статусу.

Минулого року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв рішення з вимогою до Італії щодо надання одностатевим парам більше прав для узаконення свого союзу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна