Верховна Рада привітала Надію Савченко з 35-річчям

 

Сьогодні, 11 травня, виповнюється 35 років Надії Савченко, незаконно ув’язненій і засудженій в Росії.

Відкриваючи ранкове засідання парламенту, голова Верховної Ради Андрій Парубій сказав: “Сьогодні у нас особливий день. Сьогодні Надії Савченко – 35 років”.

“Я маю честь, як і багато присутніх у цьому залі, знати Надію Савченко, яка пройшла шлях на Майдані від першого до останніх днів і бойовий шлях у батальйоні “Айдар”. Наша героїчна льотчиця, яка була викрадена російськими окупантами, для всього світу стала символом незламності України”, – підкреслив спікер.

Парубій наголосив, що Надія Савченко “з високо піднятою головою демонструє, що таке гідність, і що таке любов до Батьківщини”.

“Надія Савченко високо несе честь українського офіцера, – сказав спікер. – Я переконаний, всі ми гуртом маємо зробити все можливе для того, щоби Надія Савченко якнайшвидше була тут поруч з нами”.

Андрій Парубій побажав Надії Савченко – народній депутатці від ВО “Батьківщина” – “великого духу, незламності, гідності і такої ж любові до  Батьківщини”.

“Надю, Україна з Вами! З днем народження!” – сказав голова Верховної Ради України.

Сьогодні на стіні сесійної зали ВР за спинами президії висить великий транспарант із написом “З днем народження, Надю!”

Президент України Петро Порошенко також привітав Надію Савченко.

“Вітаю з Днем народження нашу Надію – символ віри у перемогу над агресором! Роблю все можливе, щоб привітати особисто Героя на рідній землі”, – написав він у “Твіттері”.

Як відомо, 22 березня російський суд у Ростовській області засудив військовослужбовця ЗСУ Надію Савченко, незаконно викрадену в Луганській області, до 22 років ув’язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів за “незаконний перетин кордону” при потраплянні до Росії.
Капітана Євгена Єрофеєва і сержанта Олександра Александрова – спецпризначенців ГУР ГШ ЗС РФ – затримали після скоєння їхньою диверсійною групу теракту на Луганщині, що призвів до загибелі українського військового, і засудили в Києві до 14 років ув’язнення кожного.
Після цього Україна й Росія почали домовлятися про обмін Савченко на ГРУшників. Щоб прискорити процес, захисники ГРУшників, як і раніше Савченко, відмовилися подавати апеляції на рішення суду.

Президент Петро Порошенко висловив припущення, що під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним 18 квітня їм вдалося узгодити алгоритм повернення Савченко.

29 квітня стало відомо, що Савченко заповнила всі документи на екстрадицію для відбування покарання в Україні.

Читайте також:
Російські тюремники кажуть, що віддадуть Савченко лише при гарантії її “посадки” в Україні

Роботу всіх адвокатів Савченко оплачує ВО “Батьківщина”, – Тимошенко

Савченко заплатила в Росії необхідний штраф, щоб повернутись в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна