Ватажки “ДНР” і “ЛНР” виступили проти спроб України “руками ОБСЄ захопити Донбас”

 

За день до зустрічі міністрів закордонних справ у “нормандському форматі” ватажки самопроголошених “республік” на Сході України – Олександр Захарченко (“ДНР”) та Ігор Плотницький (“ДНР”) – видали синхронні заяви, в яких висловили різке несприйняття пропозицій України щодо введення на Донбас озброєної поліцейської місії

“Українська сторона повинна припинити вогонь, відвести важке озброєння від лінії розмежування, звільнити так звані« сірі зони», а не намагатися руками ОБСЄ захопити Донбас, вводячи поліцейську місію”, – сказав лідер терористів “ДНР” Захарченко у коментарі сайту ДАН.

Він також заявив, що раніше керівництво ОБСЄ “без належної уваги ставилося до повідомлень влади республіки про захоплення українською стороною територій в «буферній зоні» на Донбасі” та “заплющувало очі на порушення Києвом мирних домовленостей, використовуючи подвійні стандарти при моніторингу ситуації на Донбасі”.

Одночасно з Захарченком ватажок “ЛНР” Ігор Плотницький оприлюднив свою відозву, в якій підкреслив, що “президенту Порошенкові і його команді необхідно якомога швидше і назавжди забути про думку, що Луганська Народна Республіка погодиться на введення поліцейської місії на свою територію для нібито забезпечення безпеки під час проведення місцевих виборів”.

“Припинення обстрілу республіки, відведення важкої техніки, повернення захоплених територій “сірої зони”, відкритий і рівний діалог між сторонами конфлікту – тільки дотримання цих умов істотно підвищить безпеку в регіоні. Введення третьої збройної сили тільки погіршить ситуацію, відкриє плацдарм для нескінченних провокацій з боку українських карателів з однією єдиною метою – поява нових жертв конфлікту, тепер уже з боку представників міжнародної місії”, – цитує формального лідера терористів ОРЛО луганський сайт ЛІЦ.

Як і Захарченко, Плотніцький висловив думку, що насправді “у європейців відсутні бажання й можливість цю місію узгоджувати”.

Свої заяви ватажки сепаратистів зробили після того, як генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр під час перебування в Києві 9 травня повідомив: ОБСЄ ще не має конкретних пропозицій від України щодо введення на Донбас озброєної поліцейської місії, але організація відкрита для дискусії з цього приводу.

Читайте також:
Порошенко: Для проведення виборів в ОРДЛО потрібно залучити
збройну поліцейську місію ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна