“Сепари” святкують річницю своїх псевдореферендумів про незалежність

 

В окупованому Донецьку 11 травня організували масове святкування другої річниці псевдореферендуму про “державну незалежність ДНР”. Цей день зробили вихідним, пишуть “Новости Донбасса”.

На площі Леніна провели мітинг за участю членів та прибічників сепаратистського угруповання  співробітників бюджетних організацій.

За даними видання, у центр Донецька звезли жителів прилеглих окупованих міст і селищ Донецької області, зокрема студентів і школярів, назвавши їх “делегаціями міст і районів”.

річниця референдуму ДНР Донецьк 2016

Хода пройшла від проспекту Миру до площі Леніна центральною вулицею Артема.

Люди несли роздані їм прапори із символікою “ДНР”, яка в Україні визнана терористичною організацією, а також “Молодої республіки” і “Донецької республіки”. Також учасникам святкування роздавали зображення білих голубів на древках.
Також у місті з нагоди свята піднімали й прапори Російської Федерації.

За годину після зборів люди почали масово залишати площу Леніна, зазначає кореспондент “НД”. Неподалік від площі стояли чоловіки у спортивних костюмах і в формі “Беркута”, які повертали назад тих, хто намагався покинути захід.

На площі виступив один із лідерів сепаратистів Денис Пушилін.

За словами голови окупаційної адміністрації Донецька Ігоря Мартинова, на святкування вийшли близько 60 тисяч людей. Водночас за оцінкою кореспондента “НД” з місця подій, у заході взяли участь до 10 тисяч осіб.

У так званій “ЛНР” вихідним днем з нагоди “проголошення республіки” оголошено 12 травня. Сьогодні, в річницю референдуму, в Луганську на площі Героїв Великої Вітчизняної війни відбулася “урочиста церемонія підняття прапора і виконання гімну ЛНР”. Як повідомив сайт сепаратистів ЛІЦ, у заході взяли участь представники керівництва самопроголошеної республіки, молодіжні активісти тощо.

Прапор ЛНР підняття

“Всі розуміють, що прапор – це символ держави. Це не просто шматок тканини, розфарбований в певні кольори”, – зазначила заступник керівника так званої “адміністрації глави ЛНР” Марина Філіппова.
“Кожен колір несе в собі глибокий сенс: це і пролита кров – червоний колір; темно-синій – наполегливість у досягненні мети, те, що ми демонструємо, і, напевно, найголовніший колір (блакитний) – те, що ми перебуваємо під заступництвом Божої Матері “, – пояснила Філіппова символіку прапора “ЛНР”.

Голова окупаційної адміністрації міста Луганськ Маноліс Пілавов у свою чергу заявив: “”Ми сьогодні заспівали на цій площі гімн нашої Республіки, до цього був визначений прапор Республіки, герб. Тобто у нас вже сформовані всі атрибути влади. Таким чином, я можу привітати всіх лучанчан з тим, що ми вже повноцінна Республіка”.

Як відомо, 11 травня 2014 року незаконні збройні формування в Донецькій і Луганській областях за підтримки російського керівництва провели голосування, яке назвали “референдумом про самовизначення Донецької народної республіки”.
Наступного дня, 12 травня 2014 року, терористи проголосили так званий “державний суверенітет Донецької і Луганської Народних Республік”.
При цьому “ДНР” і “ЛНР” висловили бажання увійти до складу Російської Федерації за аналогією з Кримом, але цього не сталося. Також зазнав невдачі проект створення “Новоросії”.

Читайте також:
Наплювали на Мінськ і показали зуби. Як виглядали військові паради в Донецьку й Луганську

У “ДНР” назвали умови повернення в Україну

Неостанній яничар. Народний артист із “Пропалої грамоти” керує театром окупантів “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна