Заступники Саакашвілі подали у відставку через наявність у них інших громадянств

 

В.о. заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Марія Гайдар подала у відставку з цієї посади, але залишиться у команді Михеїла Саакашвілі на посаді радника. Про це вона повідомила “Українській правді”.

Як відомо, з 1 травня набув чинності закон про державну службу, який зобов’язує чиновників мати лише одне, українське, громадянство. У Марії Гайдар, крім українського, є російський паспорт. Також вона депутат Одеської облради.

Раніше у відставку з посади заступника голови Одеської ОДА на тій самій підставі подав Саша Боровик, який має, крім українського, громадянство Німеччини. Він також залишиться радником Саакашвілі, а крім того, депутатом Одеської міської ради.

Як відомо, Конституція передбачає, що “в Україні існує єдине громадянство”. Водночас законодавство не визначає відповідальність за наявність у певної особи іншого громадянства, крім українського.

Читайте також:
Мер Одеси принаймні з 2002 року є громадянином Росії

У серпні 2015 року Марія Гайдар, яка доти була опозиційною політичною діячкою в Росії, повідомляла, що подала заяву на вихід із громадянства РФ. До цього Марію спонукав скандал, коли вона заявила, що не збирається відмовлятися від російського паспорта.

Після переходу Гайдар на службу в Україну скандальний петербурзький депутат Віталій Мілонов звернувся до Слідчого комітету РФ з вимогою перевірити її дії та заяви на ознаки державної зради.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна