Верховна Рада провалила закон під Луценка-генпрокурора

 

Верховна Рада на вечірньому засіданні 19 травня не змогла ухвалити проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань” (№4469), який зокрема передбачає можливість призначення генпрокурором особу без юридичної освіти.

“Це закон не про те, хто буде новим генпрокурором, а про те, якою буде нова Генпрокуратура”, – заявив під час виступу у ВР Юрій Луценко, наголосивши, що пора “зламати пострадянського монстра”.

Вважається, що закон приймається “під Луценка”, якого висувають на посаду генпрокурора президент Порошенко та фракція БПП.

“Свободівець” Юрій Левченко наголосив, що питання особи генпрокурора в цьому законі другорядне, натомість у проекті є багато інших важливих новацій, зокрема про “заочне слідство” та ін.

Під час голосування за основу законопроект 4469 набрав 224 голоси, а коли спікер Андрій Парубій поставив питання про повернення до розгляду – 221.

Під час голосування трибуну ВР блокувала фракція Радикальної партії Ляшка, яка вимагає створення тимчасової слідчої комісії щодо офшорних схем.

Під час обговорення питання Олег Ляшко звинуватив коаліцію в тому, що для ухвалення інших законопроектів 10 травня вона залучає голоси депутатів групи “Воля народу”, які голосували за “диктаторські” закони 16 січня 2014 року.

Проект закону авторства депутата від БПП Сергія Алексєєва було подано на заміну проекту від 19 квітня і зареєстровано на сайті ВР лише надвечір 10 травня, за кілька хвилин до голосування, тому його розгляд не відповідає регламенту. Про це заявив нардеп від “Батьківщини” Сергій Власенко, заперечивши голові Ради Парубію, який стверджував, що законопроект є в планшетах парламентаріїв з 19 квітня.

Після провалу голосування головуючий закрив засідання ВР.

Читайте також:
Банкова внесла у ВР законопроект “під Луценка-генпрокурора”

Луценко вже готовий бути генпрокурором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна