Порошенко: Термін нової мобілізації залежатиме від обстановки на фронті

 

Президент Петро Порошенко поки що не оголошуватиме сьому чергу часткової мобілізації, але не обіцяє, що цього року можна буде уникнути такого рішення.
Про це глава держави сказав увечері 8 травня під час виступу на акції “Перша хвилина Миру” в Музеї історії України у Другій світовій війні з нагоди Дня пам’яті та примирення.

“Звільнених ми замінили професіоналами-контрактниками. Ми намагаємося мінімізувати вплив війни на життя кожного українця. Єдине, чого поки що не можу пообіцяти, – що мобілізації цього року взагалі не буде. Її перспективи й масштаби залежать не лише від наших планів, але й від обстановки на фронті”, – визнав Петро Порошенко.

“Зміцнюючи обороноздатність, посилюємо контрактно-професійну складову у формуванні армії… Тепер мінімальна, поза зоною АТО, складає сім тисяч – її було істотно підвищено з початку цього року. Протягом квітня-травня демобілізували майже всіх, кого призвали минулого року під час четвертої черги мобілізації. Але зверніть увагу – нової, сьомої хвилі, й досі не оголосили”, – цитує президента його прес-служба.

За словами Порошенка, “ледве чи не п’яту частину державного бюджету ми витрачаємо на оборону і безпеку”.
“Тим, як за два роки ми створили сучасне військо, має законне право пишатися кожен українець: воїн, волонтер, працівник оборонного підприємства, капелан і просто платник військового збору.
Збройні Сили України, звільнивши більшу частину Донбасу, надійно тримають оборону на лінії зіткнення. Ми виконуємо Мінські угоди, але наші воїни отримують, коли це необхідно, наказ відкривати вогонь у відповідь. Словом, дають відсіч провокаціям ворога”, – зауважив президент, привітавши співвітчизників з Днем пам’яті та примирення та з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

“Слава ветеранам Червоної армії та партизанського руху!
Слава воякам Української повстанської армії і всім учасникам національно-визвольних змагань!
Слава всім, хто захищав Україну від агресії з боку нацистського Третього рейху!
Слава Збройним Силам України, Національній гвардії, добровольцям, волонтерам, всім силовим структурам, які боронять нашу Вітчизну від ворожих зазіхань Російської Федерації!
Слава Україні!” – закінчив промову Петро Порошенко.

Читайте також:
Порошенко: Сьома черга мобіліцізації стане єдиною в 2016 році, якщо не буде ескалації в АТО

Чергової мобілізації може не бути, якщо набереться достатньо контрактників, – РНБО

Гроші в камуфляжі. Скільки насправді платять в ЗСУ 2016 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна