Савченко заплатила в Росії необхідний штраф, щоб повернутись в Україну

 

Незаконно засуджена в Росії українська військова Надія Савченко сплатила штраф у розмірі 30 тис. рублів, призначений їй російським судом “за незаконний перетин кордону”.
Про це повідомила мама Надії Марія Савченко, інформує телеканал “112 Україна”.

“Адвокат Полозов сказав, що Наді трохи легше, вона трохи почала їсти. Розповідав, що їй дали документи, щоб повернутися в Україну. Там є графа, де треба визнати, що вона перейшла кордон і попросила притулку, і говорив, що вона розсміялася (прочитавши цей пункт документу, потрібного для екстрадиції в Україну). Також там є штраф. Полозов пояснив їй, що є стаття, якщо вона не заплатить цей штраф, то ці документи не будуть вважатися дійсними. Тоді вона погодилася”, – сказала Марію Іванівна.

“У неї (Надії) грошей там немає, консули дали їй 40 тисяч (рублів), вона 30 тисяч віддала і сказала, щоб вони (представники пенітенціарних органів РФ) ними вдавилися”, – розповіла мама Савченко.

Як відомо, 22 березня російський суд у Ростовській області засудив військовослужбовця ЗСУ Надію Савченко, незаконно викрадену в Луганській області, до 22 років ув’язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів за “незаконний перетин кордону” при потраплянні до Росії.
Капітана Євгена Єрофеєва і сержанта Олександра Александрова – спецпризначенців ГУР ГШ ЗС РФ – затримали після скоєння їхньою диверсійною групу теракту на Луганщині, що призвів до загибелі українського військового, і засудили в Києві до 14 років ув’язнення кожного.
Після цього Україна й Росія почали домовлятися про обмін Савченко на ГРУшників. Щоб прискорити процес, захисники ГРУшників, як і раніше Савченко, відмовилися подавати апеляції на рішення суду.

Президент Петро Порошенко висловив припущення, що під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним 18 квітня їм вдалося узгодити алгоритм повернення Савченко.

29 квітня стало відомо, що Савченко заповнила всі документи на екстрадицію для відбування покарання в Україні.

Читайте також:
Російські тюремники кажуть, що віддадуть Савченко лише при гарантії її “посадки” в Україні

Роботу всіх адвокатів Савченко оплачує ВО “Батьківщина”, – Тимошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна