Посла США в Україні Пайєтта замінить жінка, – ЗМІ

 

Наступним послом Сполучених Штатів в Україні буде головний заступник помічника держсекретаря США в Бюро з європейських і азіатських справ Марі Йованович.
Про це з посиланням на джерела в зовнішньополітичному відомстві повідомляє газета “День“.

Видання зазначає, що раніше Йованович обіймала посаду помічника держсекретаря США та відповідала за двосторонні відносини з країнами Скандинавії, Балтії та Центральної Європи.
Також Йованович у 2005-2008 роках була послом США в Киргизстані, а в 2008-2011 роках – послом у Вірменії; також працювала в американських посольствах в Москві, Лондоні, Оттаві та Могадішо.

За даними джерел видання, однією з причин, що саме Йованович стане послом США в Україні, є те, що вона вже обіймала посаду заступника голови місії в Україні.

“Тому їй не доведеться витрачати багато часу, щоб розібратися в ситуації на місці. Цьому сприятиме і те, що вона вільно говорить російською мовою”, – додало джерело.

Як відомо, в 2016 році закінчується трирічний термін перебування Джеффрі Пайєтта на посаді очільника амбасади США в Україні. За даними грецьких ЗМІ, Пайєтт цього року буде переведений з України до Греції.

Читайте також:
Посол США: Дострокові вибори й вимоги Тимошенко нашкодять Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна