Масові затримання кримських татар продовжилися в Євпаторії

 

У Євпаторії, на території окупованого Росією Криму, силовики затримали 25 кримських татар.
Про це сьогодні, 7 травня, повідомив у “Фейсбуці” журналіст Осман Пашаєв.

“В Євпаторії близько години дня затримали 25 осіб. Всіх відвезли на допит до міського відділення поліції і взяли відбитки пальців. Затримували на центральному ринку і в районі ресторану “Восточка”. Всі затримані кримські татари”, – написав український кримськотатарський журналіст.

Пізніше він зазначив, що масові затримання кримських татар у Євпаторії пояснили нібито операцією із затримання злочинців, які вбили сім’ю в Краснодарі.

Як відомо, Європейський парламент має намір провести дебати й ухвалити резолюцію щодо порушення прав кримських татар із боку Росії на своєму засіданні 12 травня.
Комітет міністрів Ради Європи висловив глибоке занепокоєння погіршенням ситуації з дотриманням прав людини на території анексованого півострова.
США також різко засудили затримання кримських татар в Криму.

Наближається 18 травня – роковини депортація кримських татар радянською владою в 1944 році. Чим ближче до цієї дати, тим більше фактів затримання окупаційними силовиками кримських татар для збору їх дактилоскопічних та інших біометричних даних.
Зокрема 6 травня близько півсотні озброєних людей у мечеті в селищі Молодіжне Сімферопольського району після джума-намазу спробували вивезти в невідомому напрямку майже сотню мусульман.

Читайте також:
У Криму колабораціоністи створюють “Диван” замість Меджлісу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна