АТО: менше обстрілів, у бойовиків – троє загиблих в ДРГ

 

Впродовж минулої доби, 6 травня, в зоні проведення АТО троє українських військовослужбовців зазнали поранень, загиблих немає. Про це повідомив речник адміністрації президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко.

“За минулу добу внаслідок бойових дій в лавах український військ втрат немає. Втім, троє військових отримали легкі поранення в результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої”, – сказав на брифінгу Андрій Лисенко.

Інцидент трапився поблизу села Бахчовик Волноваського району на Донеччині. Речник з питань АТО зазначив, що військові після надання їм медичної допомоги повернулися у свій підрозділ.

“Якби це був фугас – їх би просто рознесло, а так вони отримали лише легкі поранення”, – додав полковник Лисенко.

Загалом за минулу добу бойовики 7 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, при цьому обстрілів із мінометів та ствольної артилерії не зафіксовано.

На Донецькому напрямку бандити обстрілювали наші опорні пункти в районі Авдіївки, Пісків та Луганського з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, в районі Луганського українських захисників обстрілював ворожий снайпер.

Ввечері 6 травня один з наших опорних пунктів в районі Широкиного, що неподалік Маріуполя, противник обстріляв зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів.

На Луганщині минулої ночі було відносно тихо, повідомили в прес-центрі штабу АТО.

Водночас Головним управлінням розвідки МОУ зафіксовано чергові втрати підрозділів “армій ДНР/ЛНР”, що діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп.
“6 травня ц.р. загинули двоє військовослужбовців (район н.п. Зайцеве) 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та поранено четверо військовослужбовців (район н.п. Ясинувата) 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го армійського корпусу, а також загинув один (район н.п. Кіровське) та поранено троє військовослужбовців 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу”, – ідеться в зведенні ГУР.

Як відомо, 29 квітня Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, в 00 год. 00 хв.

Протягом 29 квітня штаб АТО зафіксував 40 обстрілів з боку бойовиків, загинули 2 та зазнали поранень 4 українських військових.
30 квітня, в перший день офіційного перемир’я, окупаційні війська не дотрималися умов режиму тиші: штабом АТО було зафіксовано 27 обстрілів з боку бойовиків; в зоні АТО загинув 1 військовий ЗСУ, 7 – отримали поранення.
1 травня було зафіксовано 6 збройних провокацій, жоден боєць ЗСУ не постраждав, 2 травня – 5 обстрілів і один поранений, 3 травня – 6 обстрілів і також один поранений, 4 травня – 13 обстрілів і двоє постраждалих від протипіхотних мін, 5 травня – 11 обстрілів і один поранений.

Таким чином, від початку “пасхального миру” в Збройних сил України на Донбасі – один загиблий і 15 поранених.

Читайте також:
До Донецька прибуло підкріплення з бригади засуджених у Києві ГРУшників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна