Антиурядова демонстрація в Польщі зібрала чверть мільйона учасників

 

Десятки тисяч демонстрантів у Варшаві вийшли на акцію проти польського уряду, який, на їхню думку, може перешкодити європейському майбутньому країни.

Учасники маршу пройшли бульваром повз Президентський палац. Колона розтягнулася на 3 км.  Як передає Associated Press, в акції взяли участь 240 тисяч осіб.

Маніфестацію організували опозиційні парламентські партії на чолі з “Громадянською платформою” та проєвропейські об’єднання. Демонстранти скандували: “Ми в Європі і залишимося тут”. Вони вимагали від влади дотримуватись європейських стандартів у галузі державного управління.

Проєвропейська демонстрація у Варшаві 7 травня 2016. Фото Reuters

Проєвропейська демонстрація у Варшаві 7 травня 2016. Фото Reuters

У Варшаві відбувся також марш у відповідь, у якому взяли участь націоналісти, що вимагають невтручання Брюсселя у справи своєї країни. Однак він залучив значно менше людей.

Як відомо, нова польська влада – партія “Право і справедливість” – конфліктує з Євросоюзом через нові закони, які посилюють контроль над Конституційним судом та державними ЗМІ. Єврокомісія почала процедуру перевірки законності цих рішень.
При цьому “ПіС”, згідно з опитуваннями, підтримують 33% поляків — це лише на кілька процентних пунктів менше, ніж у жовтні, коли партія Ярослава Качинського виграла вибори.

Читайте також:
Польща закрила в’їзд кремлівському пропагандисту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна