Тука: Про торгівлю з Ордою говоритиму відверто, навіть якщо це комусь не подобається

 

Георгій Тука
заступник міністра з питань окупованих територій, засновник волонтерської організації “Народний тил”, колишній голова Луганської військо-цивільної адміністрації

(FB)

Сьогодні відбулась перша, з анонсованих мною, зустрічей керівництва Міністерства з волонтерами.

Три моменти.

Перший: як я і прогнозував, зустріч почалась з атаки на міністра. До речі, Вадим Черниш не мав бути на цій зустрічі. Збирав її я. Але, як він побачив, яка кількість людей прийшла, і що люди вимагають пояснень щодо невдалої спроби першої зустрічі, Вадим не став ховатися, а відклавши всі узгоджені справи, приєднався до нас.
Всі непорозуміння були вирішені за 5 хвилин!

Другий: Вадим дуже детально і щиро розповів і про наші справи, і про наші перспективи і про наше бачення майбутнього. Підкреслюю – наше, з міністром, спільне бачення!

Третій: вже після зустрічі, моя близька подруга волонтер-нардеп підійшла і на вухо мені прошепотіла: “Джорж! І все-таки, я тебе прошу – не кажи про торгівлю з Ордою…”.

Подруга моя! Я тебе люблю і ціную за твою щирість! Ти – така сама “колючка”, як і я. Тому, не проси мене. Я завжди казав те, що думаю. Робив це щиро і відверто. Навіть, якщо це і не подобається комусь. Вибач, але і надалі казатиму те, що думаю, що відчуваю. Навіть, якщо це і дискусійні питання.

P.S. Ввечері всією “бандою” зіжрали дві піци у АТОшників в “Метрограді”. Неймовірне відчуття: наче “машина часу” перенесла на рік-півтора назад. Знов в оточенні банди друзів!)))

* * *

(FB)

Три питання до прихильників “Великої Китайської стіни”:

Вводні дані: Україна перерахувала на територію ОРДЛО більше 30 млрд. грн.
Питання: хто виграє від того, коли на ці кошти будуть купуватись не українські товари, а товари агресора?

Вводні дані: можливо для вас є таємницею, але в багатьох випадках атаки орків на великі підприємства з метою захоплення відбивали самі працівники цих підприємств, які отримують заробітну плату з України (сплачуючи всі податки в наш бюджет, в тому числі – військовий збір і в пенсійний фонд).
Питання: чи будуть ці тисячі працівників відстоювати ці підприємства, якщо Україна припинить виплати?

Вводні дані: лише в “УкрЗалізниці” на території ОРДЛО працює більше 20 000 робітників.
Питання: куди подадуться ці люди в разі втрати роботи?
Яка кількість з них від безвиході піде в “народну міліцію”?
Яка вірогідність того, що вчорашній машиніст, охороняючий блок-пост, здуру не пальне в нашого бійця?

P.S. Дуже прошу, перш ніж волати “Тука-зрадник”, подумати і надати обмірковану відповідь.

Читайте також:
Чому звільнили Туку й ким він буде в Києві

* * *

Напередодні в ефірі “Громадського радіо” Георгій Тука розповів, що на нараді в міністерстві 5 травня буде розглядатися, серед іншого, питання відновлення торгівлі з окупованими бойовиками територіями.

“Існує дві протилежні точки зору. Одна полягає в тому, щоб відгородитися колючим дротом. Вона абсолютно деструктивна. В результаті ментально ми отримаємо втрату населення, озлобленість людей по відношенню до нас. Отримаємо і те, коли, здійснюючи виплати на окуповану територію, ми будемо субсидувати виробничі потужності агресора.
Протилежна точка зору в тому, що потрібно зняти всі обмеження. Істина, як завжди, лежить посередині. Завтра ми і будемо її шукати”, – розповів Тука.

На уточнююче питання, чи є це кроком до відновлення деокупації, заступник міністра відповів, що це один з етапів стратегічного плану.

“Учора я говорив, що його не існує. Сьогодні я бачив його сам. Перш ніж видавати цю інформацію, її треба правильно піднести, затвердити на рівні президента і РНБО. Тільки потім її можна подавати суспільству”, – сказав Тука.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.