Прикордонники не впустили з Білорусі байкерів із підозрою на “Нічних вовків”

 

Трьох громадян Білорусі на мотоциклах зупинили учора ввечері, 5 травня, в пункті пропуску “Вільча” прикордонники Житомирського загону ДПСУ.

У ході проведення бесіди мотоцилісти заявили, що прямують на територію України з метою зустрічі з друзямив Києві і що до байкерських організацій не входять. Проте в ході проведення огляду мототранспорту прикордонники виявили шеврон байкерського клубу Rolling anarchy та нашивки Yalta, Crimea.

“Далі було встановлено, що матеріали, які розповсюджуються даною організацією, несуть інформацію екстремістського характеру.
Враховуючи це, в інтересах забезпечення національної безпеки України даних громадян співробітники Держприкордонслужби не пропустили через державний кордон України”, – повідомила прес-служба ДПСУ.

У повідомленні також зазначено, що прикордонне відомство регулярно реалізує комплекс випереджувальних заходів для недопущення в’їзду в Україну чи транзитного проїзду “осіб із сепаратистськими та екстремістськими настроями, котрі можуть дестабілізувати ситуацію в нашій країні”. Зокрема це стосується осіб на мотоциклах, котрі відносяться до байкерського руху “Нічні вовки”.

До цього у період з 28 квітня було зафіксовано рух трьох байкерів із Білорусі, які планували перетнути кордон України. Для запобігання можливих провокацій було прийнято рішення про їх не пропуск на територію нашої держави.

“Варто зауважити, що в минулому (2015) році вжитими прикордонним відомством заходами вдалось не допустити проїзду майже 60 іноземних громадян на мотоциклах, які могли взяти участь в дестабілізації ситуації в нашій країні”, – зазначили в ДПСУ.

Читайте також:
У Словаччину прорвалися не справжні, а “гібридні” “Нічні вовки”

“Нічних вовків” знову не пустили в ЄС

Копачі бурштину перешкоджають демаркації кордону з Білоруссю. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна