На Луганщині затримали водія одного з ватажків бригади терористів “Призрак”

 

У Луганській області правоохоронці затримали колишнього водія начальника розвідки бригади незаконних збройних формувань “Призрак”.

Громадянина України, причетного до діяльності бойовиків, затримали вчора, 5 травня, в ході проведення спільних заходів мобільного оперативною групою, до якої входили прикордонники Луганського загону та військовослужбовці Нацгвардії.

Автомобіль ВАЗ, на якому їхав водій із “Призрака”, військовослужбовці зупинили на перехресті доріг Лисичанськ – Горськ – Новотошковка, поблизу лінії розмежування, інформує прес-служба Державної прикордонної служби України.

Під час перевірки документів у водія виявили часткову підробку паспорта, а саме – невідповідність відбитку печатки.
В ході подальших перевірочних заходів у його мобільному телефоні знайшли фото- і відеофайли, які підтверджують причетність чоловіка до діяльності незаконних збройних формувань.

Затриманий підтвердив, що в 2014 році брав активну участь у діяльності незаконних бандформувань і був водієм начальника розвідки бригади “Призрак”.

Затриманого передали співробітникам СБУ для подальшої перевірки.

За даним фактом направлено повідомлення в поліцію Луганській області по ст. 260 Кримінального кодексу (“створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”) і ст. 358 КК (“підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів”).

Читайте також:
Затриманий СБУ диверсант із батальйону “Призрак” розколовся перед камерою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна