Ердоган відкинув умову ЄС – пом’якшити антитерористичне законодавство для “безвізу”

 

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував вимоги ЄС щодо зміни турецького антитерористичного законодавства, які є умовою для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.
Про це він заявив у своєму телевізійному зверненні, повідомляє Reuters.

За словами турецького президента, ЄС безпідставно наполягає на законодавчих змінах при тому, що Туреччина постійно перебуває під загрозою нової терористичної атаки.

“В той час як Туреччина з усіх боків піддається прямим або опосередкованим атак терористичних організацій та їх посібників, ЄС вимагає від нас змінити закон про боротьбу з тероризмом”, – цитує Ердогана агенція Anadolu.

Реджеп Ердоган також нагадав про скандал, пов’язаний із наметом курдів під стінами Європарламенту, який ті виставили під час саміту ЄС-Туреччина.
“Чому ж ви спочатку не міняєте власну свідомість, яка допускає ймовірність встановлення намету терористів біля будівлі Європарламенту? Ви будете дозволяти терористам розбивати намети, створювати їм умови, а потім заявляти, що робите це у відповідності з вимогами демократії”, – обурився Ердоган.

“Ми будемо [в питаннях антитерористичного законодавства] йти своїм шляхом, ви [Європа] йдіть своїм”, – резюмував президент Туреччини.

Така позиція президента Туреччини, швидше за все, стане черговою перешкодою на шляху укладення угоди щодо лібералізації візового режиму Туреччини з ЄС, зазначає “Європравда”.

Нагадаємо, Європейська комісія 4 травня висунула законодавчу пропозицію Європейському парламенту та Раді ЄС скасувати візи для громадян Туреччини. Водночас в ЄК наголосили на тому, що Анкара ще повинна виконати 5 пунктів “дорожньої карти” до кінця червня. Зокрема, йдеться й про зміни до антитерористичного законодавства Турецької Республіки.

Читайте також:
Єврокомісія пропонує механізм зупинки безвізового режиму – зокрема й для України

Угорщина вимагає безвізовий режим для України “негайно”.
Вишеградська четвірка теж підтримує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна